""
""

Atletik oborio rekord star 21 godinu - kupljen Martinez!

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.01.18. | 08:50

Španski reprezentativac postaje najskuplji fudbaler u istoriji kluba sa San Mamesa

Vreme je da i jedan od najtradicionalnijih klubova na svetu Atletik Bilbao pomeri granice i dovede rekordno pojačanje u klupskoj istoriji. Odlazak Emerika Laporta u Mančester Siti za 65.000.000 evra iziskuje hitnu zamenu na San Mamesu, a to će biti 26-godišnji defanzivac Real Sosijedada Injigo Martinez.

Izabrane vesti

Naravno, radi se o Basku (jer druge nacije ne mogu da igraju za Atletik Bilbao) i fudbaleru koji će postati i najskuplji u istoriji ovog kluba, nakon što Sosijedadu danas ili najkasnije sutra bude isplaćena otkupna klauzula od 32.000.000 evra.

Martinez je reprezentativac Španije (ima četiri nastupa) i fudbaler kojeg je i Pep Gvardiola zaista želeo da dovede na Etihad ove zime, pre nego što se na kraju ipak odlučio za Laporta. Odlični štoper, koji se afirimisao u San Sebastijanu i dete je Real Sosijedada, postaće ujedno i najplaćeniji fudbaler Atletika iz Bilbaoa.

Injigo je već prihvatio uslove Atletika i obavestio upravu Real Sosijedada da želi da promeni sredinu ove zime. Jedino, što neće imati pravo da nastupa za novi klub u Ligi Evrope, pošto je već igrao za klub sa Anoete.

Za kraj, spomenimo i da će Martinez na listi najskupljih pojačanja Atletika u klupskoj istoriji srušiti Roberta Riosa, koji je sada ceć davne 1997. godine plaćen Betisu 12.000.000 evra. To je do danas bila najskuplja kupovina baskijskog kluba. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiŠpanijaReal SosijedadPrimeraInjigo MartinezAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara