""
""

Atletikov prekid, Realova noćna mora: Čolova vojska srušila nemoćnog kralja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.01.15. | 22:52

Jorgandžije povele golom Raula Garsije iz jedanaesterca u 58. minutu, svaku dilemu razrešio Hose Marija Himenez 18 minuta kasnije udarcem glavom nakon perfektnog kornera Gabija - 2:0

Kralj je ponovo pao, u Madridu do daljeg vlada Atletiko! Jorgandžije su u prvom meču osmine finala Kupa kralja savladale ljutog gradskog rivala s rezultatom 2:0, čime su stekle značajnu rezultatsku prednost pred revanš na Santijago Bernabeuu za osam dana - 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Atletiko je do velikog slavlja stigao svojim najjačim oružjem - prekidom, koji je Čolo Simeone definitivno doveo do perfekcije. Prvo je Raul Garsija u 58. minutu iz jedanaesterca, koji je upravo nad njim posle ubacivanja iz auta skrivio Serhio Ramos, matirao Kejlora Navasa, dok je 18 minuta kasnije mladi Urugvajac Hose Marija Himenez posle perfektnog kornera Gabija, udarcem glavom postavio konačan rezultat ovog meča.

Simeone je još jednom u potpunosti pročitao igru Karla Ančelotija i nametnuo svoj sistem igre za koji Kraljevski klub ni ovoga puta nije imao rešenje. Italijan se odlučio da iz startne postave izostavi rovitog Kristijana Ronalda, pa je najveći teret pao na Gereta Bejla, koji se borio sa stamenom odbranom Atletika, ali mu je u nekoliko navrata nedostajalo malo i sreće da savlada prilično raspoloženog Jana Oblaka.

Ronaldo se na terenu našao od 63. minuta, samo nekoliko minuta nakon vodećeg gola domaćina, kada je zamenio prilično neprimetnog Hamesa Rodrigeza, ali to nije poremetilo Simeoneovu ekipu, koja je ubrzo naterala šampiona Evrope na kapitulaciju.

Na veliko oduševljenje domaće publike, od samog starta na terenu se našao povratnik Fernando Tores. Ipak, popularnom El Ninju nije često polazilo za rukom da nadmudri odbranu rivala, pa ga je neposredno nakon vodećeg gola svog tima zamenio Koke. To je samo dodatno opteretilo vezni red Kraljevskog kluba, koji nije imao pravi odgovor na bespoštednu i prilično oštru igru domaćina.

Real je definitivno u velikom padu forme, porazom od Valensije u potpunosti je vratio gradskog rivala u šampionsku trku, a sada je i nadomak eliminacije u nacionalnom kupu. Potpuno drugačija priča je sa aktuelnim šampionom, koji je tek sada uhvatio pravi ritam i u najvažniji deo sezone pod "punom ratnom opremom".

KUP KRALJA - Prvi mečevi osmine finala:

Utorak:
Selta - Atletik Bilbao 2:4
Malaga - Levante 2:0

Sreda:
Viljareal - Sosijedad 1:0
Atletiko Madrid - Real Madrid 2:0
22.00 Almerija - Hetafe
22.00 Valensija - Espanjol

Četvrtak:
20.00 Granada - Sevilja
22.00 Barselona - Elče

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridRaul GarsijaPrimeraEvropaDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara