Bazel je prošlost, počinje dinastija Jang Bojs

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 10:31

Tim iz Berna danas se sa Cirihom bori za kup Švajcarske, odnosno za duplu krunu

Da li to počinje nova vladavina u Švajcarskoj? Da li je ovo kraj dinastije Bazel? Možda danas bijemo nagoveštaj odgovora... Na programu je veliko finale kupa Švajcarske, u kome na stadionu u Bernu koplja ukrštaju Cirih i Jang Bojs.

Dakle, udariće šampion zemlje na četvrtoplasiranog, a razlika između njih na tabeli iznosila je ogromnih 35 bodova. Treba li napominjati da su Mladi momci slavili u tri prvenstvena dvoboja u sezoni, a da je jedan okršaj u Cirihu završen bez golova. Sve to sugeriše da je pred Gradskim klubom veoma težak zadatak, naročito jer se finale igra na stadionu žuto-crnih. Ipak, ima i Cirih svoje adute, a to je pre svega iskustvo. Puleni Ludovika Manjana znaju kako se osvaja kup, jer su to uradili dva puta u poslednje četiri godine. Ove sezone Cirih se vratio u najjače društvo i već u prvenstvui osigurao Ligu Evrope, tako da je bitka za kup samo bonus.

Izabrane vesti

Sa druge strane, nema nikakve dileme da će navijači Jang Bojsa pohrliti mna stadion ne bi li pogurali svoje miljenike do duple krune, prve posle tačno 60 godina. Ekipa je prekinula osmogodišnju dominaciju Bazela, a upravo su tog rivala savladali u polufinalu kupa. Momci su do svoje 12. titule, ali prve od 1986. godine došli veoma uverljivo, a koliko že duplu krunu svedoči i podatak da je trener Adi Hiter najavio da će na teren poslati svoju najjaču postavu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 14:00 3411 ŠVA K Zurich - Young Boys ki 2 1,60
Ukupna kvota1,60

ŠVAJCARSKA, KUP - FINALE

Nedelja
14.00: (5,70) Cirih (4,00) Jang Bojs (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Jang BojsCirihsportsko klađenjeKup Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara