""
""

Belgijska sudbina - razvojna liga: Eupen je PSŽ, Serkl Briž Monakov, Everle od večeras Lesterov

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.05.17. | 20:54

Ni tu nije kraj...

Prostor za manevar je sužen, a velike kompanije ulagaće samo u najveće. Ostalima ostaju da se snađu, a izgleda da je u Belgiji napravljen konsenzus, pa je posle Eupena, Serkl Briža, Muskrona i Everle Leuven pronašao “sponzora“ u vidu drugog fudbalskog kluba.

Doduše, Everle Leuven nije zvanično pod kontrolom Lestera, ali od danas jeste u vlasništvu King Pauer grupe, koja je bila jedini učesnik tendera sa konkretnom ponudom. Do pre nekoliko meseci šuškalo se o investitorima iz Kine, ali ništa od toga, kao ni od ideje grupe flamanskih bizmismena nma čelu sa ministrom Teom Frankenom.

Izabrane vesti

Iz Everlea uveravaju da su se opredelili za projekat koji mu garantuje najsigurniju budućnost. I u finansijskom i u sportskom smislu. Prvi cilj - povratak u prvu ligu. Upravi je mnogo važno bilo i da omladinska škola ostane u rukama dosadašnjih rukovodioca kako se ne bi izgubila veza sa okolinom.

Sad sasvim realno - ona je već izgubljena, jer cilj Vičaja Srivadanaprabe sigurno nije Everle sam po sebi, već klub koji će Lesteru pomoći da razigrava mlade igrače. Uostalom, takav aranžman u Belgiji već imaju Pari Sen Žermen (Eupen) i Monako (Serkl Briž), menadžer Pini Zahavi kontroliše Muskron, mesecima se već piše i o ideji Mančester junajteda da uđe na belgijsko tržište u sličnom poslu...

Ostaće oni najveći: Anderleht, Klub Briž...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara