REZZIME DANA (petak): Bešiktaš u nadoknadi doneo, Lajpcig odneo

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.05.24. | 23:32

Pročitajte ko vam je doneo novac 3. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

LANS - LORIJAN (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 2:0

Upozorenja navijača s jedne strane možda i jesu uozbiljila Lorijan, uzimajući u obzir da se skoro sat vremena dobro držao na gostovanju velikom favoritu. Tek je najskuplje pojačanje u istoriji Lansa Eli Vai dao gol u 57. minutu i tako probio otpor švajcarskog golmana kamerunskog porekla Ivona Mvoga.

Opširnije OVDE.

BEŠIKTAŠ - RIZE (tip 1, kvota 1,90) - rezultat 3:2

Uzbudljiva šampionska trka vodiće se u Turskoj, a možda još neizvesnije biće u borbi za četvrtu poziciju, poslednju što donosi plasman u Evropu, kojoj se nada praktično sedam timova. Ona je do večeras pripadala Bašakšehiru, ali ju je pobedom nad Rizeom na otvaranju 35. kola preuzeo Bešiktaš. Pobedom do koje je došao u poslednjem, sedmom minutu nadoknade pogotkom rezerviste Džoa Vorala - 3:2 (1:1).

Opširnije OVDE.

FORTUNA DISELDORF - NIRNBERG (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 3:1

Šalke je u prošlom kolu usporio Fortunin pohod ka Bundesligi, ali se ekipa iz Dizeldorfa danas vratila na pobednički put. Nirnberg, koji je već mesec i po na nizbrdici nije od tog puta uspeo da ga odvoji. Domaćinu je trijumf sa dva gola u finišu prvog poluvremena doneo Vermej. Nirnberg je uspeo da 'zakuva' meč početkom drugog dela, ali je rezervista Johaneson dvadesetak minuta pre kraja overio trijumf Fortune.

HETAFE - BILBAO (tip 2, kvota 2,15) - rezultat 0:2

Probudio se Bilbao posle teškog mamurluka izazvanog osvajanjem Kupa Španije. Da li je to buđenje stiglo kasno? Za Ligu šampiona možda i jeste, mada je još dovoljno daleko kraj da Atletiko može da se stigne. Ali, Evropa je obezbeđena i to je ono čime je klub iz Baskije uvek zadovoljan. Možda su kočnice malo popustile, pritisak pao s leđa, tek Bilbao se rastrčao tamo gde je malo ko očekivao posle serije loših rezultata. U gostima protiv Hetafea večeras 2:0 za crveno-bele iz Baskije. I to sa devetoricom igrača na terenu na kraju!

Opširnije OVDE.

ZRINJSKI - ŠIROKI BRIJEG (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 3:0

Nastavlja Zrinjski da vrši pritisak na banjalučki Borac. Tim iz Mostara je protiv Širokog Brijega ostvario novu, osmu vezanu pobedu u prvenstvu. Do nje je stigao praktično već do sredine prvog poluvremena pošto je blickrigom u režiji Bilbije i Magdića stekao dva gola prednosti u 23. minutu. Trijumf je još ubedljivijim učinio Kozina precizno izvedenim penalom u 89. minutu.

RODA - KAMBUR (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:0

Mini seriju od dva remija Roda je prekinula rutinskom pobedom nad Kamburom, koja joj je bila neophodna u borbi za promociju u elitni rang. Do nje je i stigla, mada je više od sat vremena morala da strepi. Ipak, Uaisa je u 65. minutu uspeo da probije bedem Kambura, a deset minuta kasnije Sejk je overio trijumf.

SION - VIL (tip 1, kvota 1,47) - rezultat 4:0

Minimalan poraz u derbiju od Tuna nije ostavio traga na fudbalerima Siona. Lider drugoligaškog karavana švajcarskog fudbala ubedljivo je savladao Vil i ponovo se osamostalio na vrhu tabele. Domaćin je trijumf obezbedio golovima Sorgića u prvom poluvremenu, a overio ga sa još dva pogotka u nastavku.

PRECRTANO

HOFENHAJM - RB LAJPCIG (tip 2, kvota 1,53) - rezultat 1:1

Za reprezentaciju Srbije nije dobra vest: Benjamin Šeško, prvi strelac Slovenije, u vrhunskoj formi čeka početak Evropskog prvenstva! Peta utakmica Lajpciga zaredom u kojoj je Šeško postigao gol. Samo što za razliku od prethodnih puta, sada se nije radovao i pobedi pride. Hofenhajm je golom u 90. minutu pokvario idealni niz Crvenog bika, kojem se smešila peta pobeda zaredom. Na kraju, ipak, samo 1:1.

Opširnije OVDE.

DE GRAFŠAP - UTREHT II (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:2

Umeju unapred otpisani timovi povremeno da prirede neprijatno iznenađenje svojim rivalima. Doživeo ga je večeras De Grafšap, koji je ugostio Jong Utreht, poslednjeplasirani tim prvenstva, ali je protiv istog morao da se zadovolji samo bodom. Čak je i za njega morao dobro da se preznoji, pošto je sve do nadoknade Utreht imao prednost. Ipak, domaćinu se pritisak isplatio pa je u 92. minutu uspeo da izbegne poraz.

LUTON - EVERTON (tip 2, kvota 2,55) - rezultat 1:1

Prebrinuli su sve brige na Gudisonu, nanizao je Everton tri pobede, no odlučio je da nikome ništa ne poklanja ni u trenutku kada je osigurao ostanak u elitnom društvu. Jer, ko će ga znati šta će nekome u fotelji pasti na um. Uplovio je u mirne vode, produžio niz nepobedivosti, ali se izvukao za dlaku. Mogao je Luton da uzme i više od boda, jer su ispred gol-linije u nadoknadi loptu skidali Džek Herison i Džarod Brantvajt – 1:1 (1:1).

Opširnije OVDE.




tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara