""
""

Benfika je sila koja ruši sve pred sobom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.05.16. | 22:55

Nemilosrdni Mitroglu i Žonas doneli lisabonskim Orlovima trofej Liga kupa

Kraj u velikom stilu! Fudbaleri Benfike završili su sezonu osvajanjem trofeja u portugalskom Liga kupu, a do pobede su došli tako što su nesrećni Maritimo zgazili sa 6:2 na stadionu u Koimbri.

Izabrane vesti

Iako ovo takmičenje nema veliki rezultatski značaj, jer za razliku od Liga kupa u Engleskoj i Francuskoj, pobedniku ne donosi plasman u Evropu, oba tima shvatili su ga krajnje ozbiljno.

Na žalost Maritima, to je značilo da će meč završiti sa pola tuceta golova u svojoj mreži. Od toga su dva poslednja gola bila u sudijskoj nadoknadi vremena.

Tandem Kostas Mitroglu-Žonas još jednom je pokazao da nema ama baš nikakvu trunku milosti prema rivalima i golmanima.

Mitroglu je bio dvostruki strelaci, Žonas je dao prvi gol u 11. minutu. Došli su do zbirne brojke od 61 pogotka u sezoni. Žonas je dao 36, a Grk 25 golova. Na večerašnjoj utakmici Mitroglu je mrežu tresao u 18. i 38. minutu, a strelac četvrtog gola bio je Nikolas Gaitan. U nadoknadi vremena pogotke su postigli Žardel i Raul Himenez iz penala.

Na večerašnjoj utakmici u timu Benfike nije bilo Ljubomira Fejse, a u protokolu se nisu našli ni supertalentovani Luka Jović i Ivan Šaponjić.

Inače, večeras je poslednju zvaničnu utakmicu u dresu Benfike odigrao vezista Renato Sančes kojeg je minhenski Bajern nedavno kupio za 35.000.000 evra.

Ovo je slavnom klubu iz Lisabona bio sedmi trofej nacionalnog Liga kupa u klupskoj istoriji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŽonasRenato SančesRaul HimenezPortugalMaritimoLuka JovićLjubomir FejsaLiga kup PortugalaKostas MitrogluIvan ŠaponjićEvropaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara