""
""

Benfika zna da kazni Sportingovo i Portovo bunarenje! Mitroglu počistio Bragu, Fejsa nosio traku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.16. | 23:04

Orlovi izbijaju na čelo tabele, Lazar Rosić upisao prvenac u dresu Brage

Porto se obrukao protiv Tondele, Sporting je prošao još lošije protiv Rio Avea, a takva dva kiksa najvećih takmaca Benfika nikako nije smela da propusti. Naravno, važeći portugalski šampion nije iznenadio kao što su to učinili neki drugi, iako je imao daleko teži posao. Zapravo, praktično i najteži, ako se zna da su Porto i Sporting već odigrali svoje utakmice. Lisabonski Orlovi su u velikom derbiju i poslednjoj utakmici petog kola rutinski savladali Bragu sa 3:1 i tako prvi put ove sezone samostalno preuzeli čelnu poziciju na tabeli. 

Izabrane vesti

U utakmici u kojoj je srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa nosio kapitensku traku u jednom delu svetla pozornice bila su uperena u najboljeg strelca - Kostasa Mitroglua. Odluka klupske uprave da zadrži grčkog strelca ispostavila se kao pun pogodak, jer je velikom protivniku smestio dva gola i ostavio utisak da je konačno pronašao svoj zen i ušao u mod za razbijanje protivnika. 

Imamo novi rekord! Bajaga tipovao, Lazar Rosić u 90. minutu doneo 184.426 dinara za humanitarne svrhe!

Mada je Pici dodatno začinio pobedu lisabonskog velikana, tačku na susret stavio je mladi srpski štoper Lazar Rosić u samom finišu susreta prvim golom u dresu Brage. Nekadašnji igrač niškog Radničkog i Vojvodine našao se na pravom mestu, u pravom trenutku nakon Eduardovog kornera i doneo kakvu-takvu utehu za težak poraz. 

Utakmicu je sa klupe ispratio treći srpski internacionalac Nikola Stojiljković, dok Andrije Živkovića nije bilo u protokolu uprkos tome što se oporavio od povrede. 

Braga je konkurentan protivnik Benfiki bila samo tokom prvih 25 minuta, nakon čega su sve lađe brzo potonule. Mitroglu je uspeo da materijalizuje Guedesovu asistenciju i načne protivnika, da bi Pici tek sredinom drugog dela duplirao vođstvo. Mada, Braga dotad nije mnogo ni napadala, pa Benfika nije imala razlog za brigu.

Dobru igru u derbiju Mitroglu je upotpunio lukavim pogotkom nekoliko trenutaka kasnije, kada se dobro snašao na malom prostoru i glavom savladao Marafona. I Mitroglu i Fejsa kasnije su ispraćeni velikim aplauzima punog Luža, a srpskom igraču ovo nije bio prvi put da nosi traku na ruci.

Onda je Rosić stupio na scenu i ubeležio prvenac. 

Posle pet rundi Benfika ima 13 bodova, Sporting ima bod manje, a Porto, Braga i Rio Ave po deset. 

PRIMEIRA - 5. KOLO:

Nasional - Maritimo 2:0 (1:0)
/Agra 31, Bonilja 90+6/

Subota:

Estoril – Moreirense 2:0 (1:0)
/Mateus Indio 10, 80/

Setubal - Pasoš Fereira 1:4 (1:3)
/Fernandes 22 - Trigeira 4ag, Velton 38, 40, Valente 75/

Gimaraeš – Belenenseš 1:1 (1:0)
/Marega 12 - Palinja 75/

Nedelja:

Aruka – Čaves 0:1 (0:0)
/Perdigao 44/

Boavista – Feirense 1:2 (0:1)
/Bukija 73 – Silva 29, Bruno 90+2/

Tondela – Porto 0:0

Rio Ave – Sporting 3:1 (3:0)
/Tarantini 29, Guedes 36, Dijaz 43 - Dost 82/

Ponedeljak:

Benfika - Braga 3:1 (1:0)
/Mitroglu 27, 78, Pici 74 - Rosić 90/

(FOTO: Action Images)


tagovi

PortugalPiciKostas MitrogluEvropaBragaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara