Biće golova ko kiše!

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.04.18. | 13:45

Sve ukazuje na GG3+

Skoro svakog vikenda leti perje u Belgiji. U nedelju su Briž i Standard odigrali meč za pamćenje postigavši ukupno osam golova (4:4), a ništa manje interesantno nije u plej-ofu za Ligu Evrope. Na zatvaranju pete runde sastaju se Antverpen i Lokeren (20.30). Gost je neporažen u ovoj fazi takmičenja (dva remija i dva trijumfa) i sa osam bodova nalazi se na prvom mestu. Odmah ispod sa bodom manje su Antverpen i Sint Trojden, s tim što su ovi drugi izgubili od Eupena i imaju meč više, a Antverpen šansu da ih sve večeras prestigne.

Nije to nimalo lak zadatak. Antverpen se tradicionalno ne snalazi sa Lokerenom o čemu svedoči samo jedna pobeda još od 2001. godine. Lokeren je često i iz Antverpena nosio bodove kao od šale. Domaćin pak ove sezone pruža dobre partije kod kuće, Lokeren ne blista na strani i tu bi Antverpen mogao da traži šansu. I jedni i drugi često igraju na gol više, posebno Lokeren koji u poslednje vreme u gostima ne maši sa GG, 3+, a nekad i sa kombinacijom ove dve igre. Nešto slično bi trebalo očekivati večeras.

Izabrane vesti

Oba tima kubure sa povređenim igračima. Antverpenu će nedostajati Obi Ulare, napadač na pozajmici iz Votforda, koji kuca na vrata belgijske reprezentacije. U ovom trenutku mu je teško da se probije makar do rezervnog napadača Crvenih đavola s obzirom na paklenu konkurenciju u vidu Romelua Lukakua, Mišija Batšuajia, Kristijana Bentekea i Divoga Origija, ali gotovo svi tamošnji stručnjaci ocenjuju da je reč o velikom potencijalu. Iako je ove sezone postigao tek tri gola na 16 utakmica - ruku na srce, u poslednje vreme je češće u ambulanti nego na terenu - nesporno je da će nedostajati svojim saigračima. Slično je i sa Sambuom Jatabareom, vezisti sa velikim iskustvom koji je nekada igrao za Kaen, Monako, Bastiju, Olimpijakos, Gengan, Standard i Verder. Antverpen je slavio i bez njih na poslednja dva meča, no ne treba smetnuti sa uma da su ukrštali koplja sa Eupenom i Beršotom, trenutno dva najlošija tima u Grupi B plej-ofa uz Ostende. Ipak, ako večeras proradi Vilijam Ovusu Ašimpong, ofanzivac iz Gane, nekada član Sportinga i Anderlehta, a trenutno najbolji strelac Antverpena sa 11 golova, Lokerenu neće biti pomoći. 

Gosti će nastupiti bez defanzivaca Mijata Marića, iskusnog Švajcarca hrvatskog porekla, i Trejsija Mpatija Bibuangua te vezista Kilijana Overmera i Aminea Benčaiba. Svi su manje-više standardni kada su zdravi i nema sumnje da će se kad-tad osetiti njihovo odsustvo. Možda već večeras. 

BELGIJA 1, PLEJ-OF ZA LIGU EVROPE, PETO KOLO:

Petak

Zulete Varegem - Kortrajk 3:0 (1:0)

Subota

Leven - Muskron 3:1 (0:0)
Vasland-Beveren - Lirs 0:1 (0:1)
Sint Trojden - Eupen 2:3 (1:1)

Nedelja

Ostende - Beršot 2:2 (2:2)

Ponedeljak

20.30: (1,85) Antverpen (3,45) Lokeren (4,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Foto: Action Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara