"Slavlje Građana"
"Slavlje Građana"

Bombe Turea i Nasrija u dva minuta razjurile Crne mačke – Građanima Liga kup posle 38 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.03.14. | 16:47

Mančester Siti posle uvodnog minusa preokrenuo rezultat i stigao do trećeg trofeja od kada je šeik Mansur preuzeo klub. Ujedno i prvog evropskog za Manuela Pelegrinija

Slavlje GrađanaNovac možda ne kupuje sreću, ali kupuje kvalitet, a kvalitet donosi trofeje! A u trofejnoj riznici Mančester Sitija sve ih je više, pošto su Građani danas u velikom finalu Liga kupa na Vembliju demonstrirali klasu i slomili otpor tvrdoglavih autsajdera iz Sanderlenda – 3:1.

Nije, doduše, Siti blistao, posebno u prvom poluvremenu u kojem su Crne mačke čini se prokockale svoje šanse.

Izabrane vesti

Fabio Borini, istina, jeste četi Gusa Pojeta doneo inicijalnu prednost (činilo se tada da će se Manuel Pelegrini žestoko pokajati što je letos precrtao Adama Džonsona, asistenta za vodeći gol Sanderlenda), ali – jedna lasta ne čini proleće.

Kao što ni jedan gol ne znači mnogo protiv skupocenih zvezdi sa Itihada.

Mogao je Borini je do kraja prvog poluvremena još dva puta da matira Kostela Pantilimona, ali – nije, pa se Siti zadržao na konopcima i izbegao pad u nokdaun u koji je Sanderlend već poslao Čelsi i Mančester junajted.

Kad se to već nije desilo, bilo je samo pitanje trenutka kada će se Građani uspraviti. Sanderlend više nije imao šansi. Sva moć u Pelegrinijevom vidu demonstirirana je u razmaku od samo dva minuta.

Slavlje GrađanaZa početak projektil Jaje Turea iz prve sa nekih 25 metara. Žargonski rečeno – skinuo je paučinu sa gola nemoćnog Vita Manonea. Nepuna dva minuta kasnije centaršut Aleksandra Kolarova sa leve strane jedan defanzivac Sanderlenda samo je nakratko skrenuo u polje...

Pravo na nogu još jednog velikog znalca u timu iz Mančestera Samira Nasrija, koji je savršeno zahvatio loptu i spoljnim delom stopala neodbranjivo gađao u protivničku mrežu. Manone je mogao samo da pogledom isprati loptu i pokloni se pred protivnikom. Kasniji pogodak Hezusa Navasa u sudijskoj nadoknadi bio je samo šlag na tortu, kojim je uveličano Sitijevo osvojanje 16. trofeja u 134 godina dugoj klupskoj istoriji.

Ali i već trećeg od kada je šeik Mansur preuzeo klub sa Itihada i počeo da nemilice sipa stotine miliona u ekipu.

Prvo FA Kup 2011, pa titula Premijer lige 2012. i sada pehar Liga kupa. Prvi još od 1976. godine, koja je bila i poslednja u kojoj se Siti kitio odličjima pre ere šeika Mansura.

Ovaj poslednji trofej, takođe, ima i poseban značaj za Manuela Pelegrinija, koji je po opštem utisku značajno unapredio igru Građana od kada je nasledio Roberta Manćinija. Čileanad je, naime, prvi put u bogatoj karijeri osetio kako je to naći se na pobedničkom postolju u nekom evropskom takmičenju.

Izuzetak ili početak ubitačne serije? Sigurno je samo da Siti ima kvalitet za mnogo više.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SanderlendSamir NasriMančester SitiLiga kupJaja TureHezus NavasFabio BoriniEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara