""
""

Boriša Simanić i čudo iz Mega Leksa u timu sveta!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.17. | 19:35

Stopama Novickog, Parkera, Rakočevića, Aleksandrova, Mačvana, Tepića, Jokića...

Najtalentovaniji mladi košarkaš Crvene zvezde, Boriša Simanić se nalazi na spisku igrača koji čine reprezentaciju ostatka sveta koja će se suočiti sa najboljim mladim timom Amerikanaca na čuvenom Najki Hup Samitu!

Izabrane vesti

Tradicionalni meč koji se od 1995. godine održava pod pokroviteljstvom američkog giganta u proizvodnji sportske opreme okuplja najtalentovanije košarkaše do 19 godina (i mlađe) iz čitavog sveta koji su podeljeni u američki tim i ekipu koju čine igrači iz svih ostalih krajeva sveta.

Boriša Simanić je jedini srpski košarkaš na tom spisku, ali ne i jedini iz ABA lige jer je poziv dobio i supertalentovani Nemac Kostja Mušidi iz Mege Leks. Pored njih dvojice u Timu sveta se nalaze Litvanac Tadas Sederskis (Baskonija), Nemac Ajzea Hartenštajn (Žalgiris), zatim Kanađani Šaj Gildžous Aleksander (Hamilton), Lindel Vigington (Ouk Hil), Nikel Aleksander Voker (Hamilton), Ar-Džej Beret (Montverde) i Australijanac Engus Glouver (Ilavara Houks), Brazilac Feliks dos Anžos (Ovijedo), Jamajkanac Nik Ričards  (Petrik Skul) i Nigerijac Ikečuku (Obijagu Grinoforest Akademija).

Selektor Tima sveta je bivši kanadski reprezentativac Roj Rena koji je ekipu vodio i na prethodnih šest turnira i ima skor 3:3, a prvi je trener u istoriji koji je vezao dva pobede nad Amerikancima na ovom tuniru. Pomoćnik će mu biti naš stručnjak Marin Sedlaček kojem je ovo 17. put da u toj ulozi učestvuju na Najki Hup Samitu.

Do sada su na čuvenom turniru od srpskih igrača učestvovali Goran Ćakić, Igor Rakočević, Boban Marjanović, Nemanja Aleksandrov, Milenko Tepić, Milan Mačvan, Dragan Labović, Aleksandar Cvetković, Stefan Pot, Dejan Musli, Nikola Jokić, Stefan Peno... Mačvan i Aleksandrov drže rekord u Timu sveta po broju skokova (14) zajedno sa Dirkom Novickim i Darijom Šarićem. Učešće na ovom cenjenom okupljanju najtalentovanijih košarkaša sveta su ranije beležili i zvezde poput Tonija Parkera, Dirka Novickog, Petija Milsa, Endrjua Viginsa, Nikole Batuma, Enesa Kantera... Amerikance su predstavljali Kevin Garnet, Stefon Marburi, Džermejn O'Nil, Beron Dejvis, Ron Artest, Derik Rouz, Demar Derozan, Džon Vol, Entoni Dejvis...

Amerikanci vode u pobedama sa 12:7, a prošle godine su pobedili sa čak 101:67.

Meč se igra u Portlandu 7. aprila.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Mega LeksLiga EvropeKostja MušidiJadranska ligaFK Crvena zvezdaBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara