Borusija ima plan, skupila je i novac, kreće po Zahu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.07.18. | 13:13

U međuvremenu, Portugalac Rafael Leao na pragu Vestfalena

Zasad samo pojačanja iz Nemačke, a od sad iz uvoza. Ako je verovati stranim medijima, na dobrom je putu Borusija iz Dortmunda da ovog leta pojača u napadu, a prema poslednjim informacijama Milioneri spremaju ponudu za – Vilfreda Zahu.

Sportski direktor Mihael Cork poručio je da je za formiranje ekipe potrebno angažovati ofanzivca, a takav je krilni napadač Kristal Palasa. Dortmund ima plan kako da preduhitri Totenhem i Everton, takođe zainteresovane za Zahu, ali najpre čeka da se ozvaniči prelazak Andrija Jermolenka u Vest Hem. Od transfera Ukrajinca, koji nije opravdao očekivanja, klub sa Vestfalena dobiće 20.000.000 evra i spreman je da ponudi još 12.000.000. Ukupno 32.000.000. Nadaju se Miliopneri da će to biti dovoljno, ali su spremni da su upuste u trku sa platežno moćnijim premijerligašima.

Izabrane vesti

Posebno što se Zahi, utisak je, ide sa Selhurst parka. Nedavno je odbio ponudu vrednu 125.000 funti sedmične plate. Traži više. Ne kaže koliko, ali je pitanje da li Borusija to može da mu pruži. Dortmund nije uspeo da otkupi Mišija Batšuaija od Čelsija, otkupna klauzula od 60.000.000 evra je bila previsoka za Belgijanca, pa se zato okrenuo Zahi.

Druga ideja Borusije je Žan Mišel Seri, koga trener Lusijan Favr ceni iz vremena provedenog u Nici. Njegova otkupna klauzula je 40.000.000 evra, a važi samo do 15. jula. Seri se nije pojavio na prozivci Nice, trenutno je u Londonu, šuškalo se da će potpisati za neki od tamošnjih klubova (Arsenal, Čelsi ili Fulam), međutim, posle ovoga.. 

Paralelno s tim, Borusija privodi kraju još jedan posao. Na Vestfalen bi trebalo da stigne Rafael Leao, mladi reprezentativac Portugala. Reč je o klasičnom napadaču koji se nije naigrao u dresu Sportinga, međutim, iskoristio je haos u lisabonskom velikanu i dobio „čiste“ papire. A Bola uverava da je na pragu Borusije u koju će stići kao slobodan igrač, a samo na ime „bonusa za potpis“ dobiće 4.000.000 evra. Saradnja bi trebalo da bude ozvaničena do 2023.

FOTO: Action images


tagovi

Vilfred ZahaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara