""
""

Božinov otkrio odakle mu inspiracija za “makazice“: Gledao sam kako to Kleo radi i mnogo mi se dopalo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.16. | 19:08

"Pokušaću ovako da dam gol i u derbiju, ako mi uspe - zna se, trčaću ka Grobarima", kaže Partizanov napadač

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Čista akrobatika. Niti se viđa često, niti fudbaleri u Srbiji tako nešto pokušavaju. Čak i ako naume teško im je da izvedu jedan od najzahtevnijih udaraca u fudbalu. Zato je toliko lep. A "makazice" Valerija Božinova u subotu veče bile su melem za oči u najboljoj Partizanovoj utakmici na pripremama.

Pošteno, bez želje da ulepšava prošlost, bugarski napadač kaže da mu je udarac sa 15 metara u malu mrežu golmana Šahtjora iz Soligorska, jedan od retkih koji su završili tamo gde je želeo. Za 13 godina profesionalne karijere.
"Ne znam koliko sam golova u karijeri dao na ovaj način, možda dva ili tri, ali sve na kontrolnim mečevima. Nijedan na zvaničnim. Pokušavao sam i uspevao na treninzima, jer to je talenat. To imam. Znam da mogu na ovaj način da postignem gol, zato i probam", zadovoljno priča centarfor crno-belih posle spektakularnog pogotka, njegovog drugog otkako je ekipa u Nikoziji.

Posle takve lepotice, logično je zapitati se hoće li na sličan način pogađati kad bude daleko važnije. I za njega, pre svega za Partizan.
"Daj Bože da ovako, kako sam dao gol Šahtjoru, bude i u Superligi. Sigurno ću pokušavati, a da li uspeti - ne znam. Da bi nešto ostvario moraš da sanjaš. Da imaš cilj. Ja imam. Juče se se radovao klizanjem na kolenima, kraj aut linije, a ako ga dam protiv Crvene zgvezde u derbiju zna se - trčaću na jug, da slavim sa Grobarima. Neću valjda na suprotnu stranu stadiona? Na svakoj sledećoj utakmici pokušaću ovako nešto da uradim".

Kaže da je odmah po dolasku u hotel odgledao snimak gola, ali da je inspiraciju za njega našao na Jutjubu.
"Gledao sam kako je to nekad radio Gabrijel Kleo, Brazilac je dao dva, tri gola za Partizanu makazicama. Bili su spektakularni, stvarno. Svaka mu čast. Nemam problem s tim da gledam kako to rade drugi igrači. Hoću od njih da učim. A Kleo je mnogo dobar", završio je Božinov, a kad smo ga pitali da nam kaže kako se na bugarskom kažu "makazice" uzvratio je - zadnja nožica...

PORUKA SA SASTANKA: MORAMO DA ''DAVIMO'' I KAD VODIMO 2:0

Za vreme jutarnjeg treninga, Ivan Tomić je okupio igrače u krug i pitao ko je voljan da objasni nesuglasice na terenu koje su se pojavile u finišu meča sa Šahtjorom iz Soligorska. Prvi se za reč javio Valeri Božinov. Kasnije je ono što je pričao treneru i saigračima podelio sa novinarima.
"Rekao sam ono što sam mislio, kako bi Partizan trebalo da igra, a kako ne. Nije to bila nikakva kritika, samo sam hteo da predočim da smo mnogo veliki klub da bismo se na 2:0 opuštali. Kad vodi Partizan mora da nastavi "davi" protivnika, da "gazi" 90, ma šta 90, svih 95 minuta. Ako ne možemo, bar da ne padamo i primamo onakve golove, kao u finišu", iskren je Božinov koji je sve dalje od najavljenog prelaska u kineski Peking Guan.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanKleoBugarska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara