"Hemed i društvo slave"
"Hemed i društvo slave"

Brajton i Hemed su hit! Konačno Derbi, Nadžent i Dauning igraju kao nekad

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.15. | 17:53

Donaldson het-trikom uništio Birmingem, Notingem Forest konačno dočekao pobedu u gostima

Hemed i društvo slave

Brajton nastavlja senzacionalnu formu u Čempionšipu! Mimo svih očekivanja ruše sve pred sobom i drže prvo mesto na tabeli. Danas su u derbiju kola bacili na kolena direktnog rivala Hal Siti minimalnom pobedom. Sada su sami na vrhu posle poraza Kvins Parka. I opet je zablistao izraelski napadač Tomer Hemed. Momak koji je im je doneo gostujuće pobede nad Čarltonom i Fulamom je danas zablistao i pred sopstvenim navijačima. U petom minutu je bio na pravom mestu pred golom Tigrova i odlučio pobednika. Ipak, Brajton je imao i mnogo sreće s obzirom da je Hal propustio nekoliko sjajnih prilika do kraja...  

Izabrane vesti

Faca dan u Čempionšipu je Klejton Donaldson. Sinoć je Orlando Sa postigao prvi het-trik ove sezone u Čempionšipu, a danas ga je Donaldson ispratio sa tri komada za 40 minuta u mreži Bristol Sitija.  Dva puta je bio na pravom mestu u petercu, da bi treći gol postigao sa bele tačke. Imao je u drugom poluvremenu i lepu šansu za četvrti gol, ali je zamalo bio neprecizan.

U vrhu je opet i jedan od najvećih favorita  - Midlzbro. Boro je na krilima nekadašnjih reprezentaztivaca Engleske Stjuarta Dauninga i Dejvida Nadženta slomio otpor novajlije MK Donsa. Celih 70 minuta je trebalo Karankinom timu da otključa autsajdera. A, onda su proradila velika pojačanja Nadžent i Dauning koji su prvencima u novom dresu osaigurali tri boda.

Konačno je i svanulo i skupocenom timu Derbi Kauntija! Od svih velikih pojačanja koja su stigla ovog leta, na kraju je opet sve spalo na škotsku haubicu Krisa Martina. Momak koji definitivno zaslužuje Premijer ligu je sa dva gola u prvom poluvremenu bacio na kolena novajliju Preston.

Ali, nikako da svane Brentfordu. Ni gol najvećeg pojačanja Marka Đuričina za vođstvo u u Lidsu nije bio dovoljan za tri boda. Austrijanac je dao gol, ali se kasnije ispromašivao. Mogao je i do het-trika, ali je promašivao zicere. I Brentford je kažnjen. Uve Rezler je „namirisao“ Mirka Anenućija na klupi i ubacio ga u igru, a italijanski džoker mu je doneo izjednačenje i bod protiv Rezlerovog bivšeg kluba.

A verovali ili ne, konačno se u gostima omrsio i Notingem Forest i tako po ko zna koji put dao (lažnu) nadu navijačima da će se vratiti u elitu. Još od februara su Šumari čekali pobedu u gostima u Čempionšipu. Prekinuli su seriju od tri meča bez trijuma. I to na gostovanju jednom od favorita takmičenja - Kvins Park Rendžersima koji su imali tri uzastopne pobede (2:1). I to preokretom u finišu! Čarli Ostin je nastavio da svoj posao obavlja na visokom nivou i u 65. minutu doveo Policajce u vođstvo. Ali, kapiten Henri Lenzburi je poravnao rezultat sa bele tačke, da bi Benfikin nikad dokazani talenat Nelson Oliveira u 82. minutu pogodio za veliko slavlje Foresta.

Kardif je nastavio da diže formu i bez većih problema savladao nesrećni Hadersfild koji je jedna od najslabijih ekipa u ligi i još čeka na pobedu. Dugo su Velšani lomili otpor Hadersfilda, da bi Pilington konačno otključao goste pošto mu je prethodno poništen čist gol zbog ofsajda.

Čarlton je posle dobrog starta počeo da pada. Jedva je izbegao poraz na svom terenu od skromnog Roterama. Rouson je prvim golom u karijeri doveo Milerse u vođstvo, ali je Bauer sprečio iznenađenje. 

ČEMPIONŠIP - 6. kolo

Petak:
Reding - Ipsvič 5:1 (2:1)
/Sa 8, 14, 63, Blekmen 49, Norvud 87 - Sirs 11/

Subota:
KPR - Notingem Forest 1:2 (0:0)
/Ostin 65 - Lenzburi 75 penal, Oliveira 82/

Birmingem - Bristol Siti 4:2 (3:1)
/Donaldson 10, 20, 41 penal, Graunds 77 - Kođija 32, 66/

Bolton  - Vulverhempton 2:1 (2:0)
/Fini 17, Klaf 45+1 - Afobe 68 penal/

Brajton - Hal Siti 1:0 (1:0)
/Hemed 5/

Barnli - Šefild Venzdej 3:1 (2:1)
/Džons 7, Tejlor 78, Grej 90+1 - Nuhiju 20/

Kardif - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Pilikngton 69, Mejson 77/

Čarlton  - Rotheram 1:1 (0:0)
/Bauer 65 - Rouson 38/

Lids - Brentford 1:1 (0:1)
/Antenući 76 - Đuričin 29/

Midlzbro - MK Dons 2:0 (0:0)
/Dauning 70, Nadžent 81/

Preston - Derbi 0:2 (0:2)
/Džonson 90+13 - Martin 23, 36/

Nedelja:
13.00: Fulam - Blekburn

(FOTO: Action images)


tagovi

Tomer HemedStjuart DauningMarko ĐuričinKris MartinKlejton DonaldsonEvropaEngleskaDejvid NadžentČempionšipČarli OstinBrentfordBrajtonBirmingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara