Buongiorno Italia: Ko će pre do stotke? Ljajić žrtva ostrakizma...

Vreme čitanja: 5min | pon. 19.02.18. | 11:57

I ovog jutra donosimo vam pregled italijanske štampe...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trka prsa u prsa za "skudeto" između Napolija i Juventusa je u prvom planu italijanske štampe. Tutosport piše da je Adem Ljajić praktično izopšten u Torinu i da ga tretiraju kao da je bivši igrač Granate, kojeg treba što pre prodati. Piše se i o Interovoj krizi i Milanovom preporodu, kao i vrtoglavom rastu cene Rominog golmana Alisona. Najavljuje se i večerašnji Laciov i Veronin duel, na kojem se očekuje da Nebeskoplavi konačno zabeleže pobedu posle mesec dana posta...

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Skudeto za stotku”, vodeći je naslov na prvoj strani Gazete uz pojašnjenje da se nikada nije dogodilo da u Seriji A dva tima vode bitku prsa u prsa za "skudeto" s projekcijom da probiju granicu od 100 bodova na kraju sezone. “Napoli 66 bodova: deveta uzastopna pobeda i novi rekord. Ogromna razlika u odnosu na trećeplasiranu Romu: + 16. Juve 65 bodova: Preskočio prepreku zvanu Torino, ali izgubio Iguaina i Bernardeskija”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stramama piše se o neuobičajenom događaju za Juve da supruga, verenica ili devojka jednog igrača otvorno na društvenim mrežema kritikuje poteze trenera Bjankonera. Tim pre ako je reč o supruzi zamenika kapitean Klaudija Markzija. Gospođa Markizio je zamerila Alegriju nekoreknto ponašanje prema njenom suprugu. Markizio je pokušao da retifikuje izjavu svoje lepše polovine, ali je ostao utisak da je gospođa rekla ono što misli Markizio.
“Čekajući sudar, naslov je redakcijskog komentara u kojem se predviđa da bi dva tima vrlo lako mogla da stignu na dvoboj u Torinu bez izgubljenog boda i da meč na Alijancu bude odlučujući u trci za titulu prvaka Italije.

“Stiže Milan. Sa Bonaventurom dostignuta Sampdorija. Spirala Liga šampiona: -7 od Intera”, piše Gazeta da su Rosoneri uspeli da u poslednjih 10 kola smanje razliku u odnosu na gradskog rivala sa 18 na 7 bodova zaostatka na tabeli. Gazeta podseća i da je za dve nedelje derbi, ali i da će Milan u međuvremenu morati na megdan Romi na Olimpiku, dok će Inter u subotu igrati na San Siru protiv Beneventra. Ipak, veliku zabrintost u Milanu proizvela je priča Korijerea u kojoj se navodi da je vlasnik Milana Jongong Li bankrotirao i da je njegovo bogatstvo stavljeno na licitaciju kako bi banke mogle da povrate deo novca koje su mu pozajmile.

“Nerazuri, vlasnici daleko, a Spaleti…”, naslov je teksta milanskog dnevnika u kojem se ističe da su kineski vlasnici Intera praktično isparili, pogotovo od izbora Žang Đindonga u vrh Kineske komunističke partije. Osim Đindonga i igrača na udar kritike stigao je i trener Lučano Spaleti. Toskanski stručnjak nije uspeo u poslednja dva i po meseca da pronađe adekvatna rešenja za pad igre Intera...

CORRIERE DELLO SPORT

“Varnice skudeto”, i Korijere u svom rimskom izdanju posvećuje najveći prostor trci za titulu prvaka Italije. “Napoli – Juve, prsa u prsa: pobede od 1:0 za oba tima. Alegri podbada: Bez Evrope biće još više opsednuti. Sari odgovara: Biće više adrenalina”, sintetizuje Korijere još jednu dijalektičku raspravu dvojice Toskanaca na klupama vodećih timova Serije A. “Bernardeski i Iguain: uzbuna”, piše Korijere da će mladi Italijan biti odsustan sa terena najmanje mesec dana, a Pipita bi mogao da preskoči sledeća dva meča u prvenstvu.

U redakcijskom komentaru “Nikad neizvesnija borba za 'skudeto' odlučuje se sredom”, ističe se da će ishod trke za titulu prvaka biti u dobroj meri pod uticajem (ne)učešća dva tima u evorpskim kupovima.

“Alison za rekord”, stoji ispod zaglavlja kao najava za članak u kojem se tvrdi da će Roma ponuditi novi ugovor brazilskom golmanom sa trostruko većom platom i sa raskidnom klauzulom od 80 miliona evra, najvećom za jednog igrača u istoriji Rome. Na unutrašnjim stranama list tvrdi da Alison već sada vredi 50.000.0000 evra i da bi na Mundijalu u Rusiji ta cena mogla značajno da se uveća, budući da će Alison stajati na golu Brazila.

“Napad Imobilea” ili “Nepokretni napad”, može na dva načina da se interpretira naslov posvećen Laciju. Napadač Nebeskoplavih u 2018. godini odigrao je samo jednu i to prvu utakmicu, protiv Spala u Ferari, na svom nivou. Pad rezultata Lacija pripisuje se direktno manjem doprinosu Imobilea u poslednjim nedeljama. Ipak, piše Korijere, i pored svih nedaća Lacio večeras protiv Verone ima priliku da se vrati na četvrto mesto, odnosno u zonu Lige šampiona. Istovremeno, Korijere najavljuje sutrašnji rođendan Čira Imobilea i obećava svojim čitaocima veliki poster itailjanskog centarfora.

TUTTOSPORT

“Juve: Zakon”, aludira u glavnom naslovu Tutosport da je već četvrt veka pravilo da Bjankoneri pobeđuju u gradskom okršaju sa Torinom. “Alegri izgubio Iguaina na startu, ali je Torino ispario posle gola Aleksa Sandra. Utakmica završena posle vodećeg gola Juvea. Bjankoneri dišu za vrat Napoliju koji je pobedio Spal bez većih problema”, navodi torinski dnevnik. U dva komentara koji prikazuju derbi iz dva ugla navodi se da je jučerašnja igra Granate, više nego rezultat, još jednom sertifikovala prosečnost Kairovog Torina. Na drugoj strani se naglašava da je Juve jači od svega, čak i od povreda svojih najboljih igrača.

Na unutrašnjim stranama Tutosport staje na stranu Adema Ljajića koji je i juče bio ignorisan od strane trenera Macarija. ”Zašto je stalno na klupi?”. U tekstu se kaže da je srpski fudbaler žrtva ostrakizma: “Macari je bar u finalu meča mogao da ga baci u vatru. Ne daju mu šansu da igra čak i kada je svima jasno da je Toro ugašen i bez ideja. Izgleda da ga već tretiraju kao bivšeg igrača i samo čekaju da ga prodaju. Spartak iz Moskve i dalje je opcija”, piše Tutosport. List dodaje da je Ljajić veoma zabrinut i zato što rizikuje da izgubi priliku da zaigra na Mundijalu u Rusiji, te da bi to moglo da ga motiviše da traži da bude prodat.

Tutosport takođe piše da se nastavlja magični momenat Milana i da sada Rino Gatuzo vidi Ligu šampiona, dok se za Inter kaže da je postao bure baruta koje može da eksplodira u sledećih par nedelja.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaKalčo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara