""
""

Buongiorno Italia: Mihajlović je italijanski Simeone i anti-Gvardiola! Oblak sumnje oko novih vlasnika Milana

Vreme čitanja: 6min | uto. 04.10.16. | 11:46

Korijere otkriva koje tajne se kriju iza preporoda Edina Džeka, Juventus još jači u januaru

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Budućnost Milana, planovi Juventusa za prelazni rok u januaru i tajne Edina Džeka su u prvom planu italijanske sportske štampe. Gazeta objavljuje ekskluzivnu reportažu iz Kine o budućim vlasnicima Milana koja ne uliva mnogo sigurnosti navijačima Rosonera: Korijere piše da je rad Spaletija sa Džekom i prijateljstvo sa Totijem i De Rosijem prepororodilo reprezentativca BiH a Tutosport prenosi reči Bepea Marote da će Vicel stići u zimskom prelaznom roku. Ipak, najinteresantiji članak je posvećen u Tutosportu našem Siniši Mihajloviću koji je nazvan “italijanskim Čolom” i trenerom koji sa svojom filozofijom igre dovodi u pitanje primat Gvardiolinih ideja. Po Tutosportu Torino liči na Atletiko Čola Simeonea pošto ima najmanji posed lopte u Seriji A, a nalazi se među klobovima koji su napravili najviše šansi, postigli najviše golova, šutirali najviše na gol rivala i osvojili najviše lopti na polovini protivničkog tim.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji sportski dnevnik u Italiji otvara današnje izdanje sa ekskluzivnom reportažom iz Kine u potrazi za budućim vlasnicima Milana: ”Intriga u Kina Milanu”. Gazeta je pokušala da otkrije nešto više o Li Jonghongu, misterioznom čoveku koji vuče konce iza grupe biznismena koji su već uplatili sto miliona evra na ime kapare za kupovinu Milana. “Niko ne poznaje dobro Li Jonghonga. Postoje i određene sumnje u prirodu finansijske operacije”, stoji u podnaslovu. U tekstu na strani 2 i 3 se kaže da za razliku od Suninga, novog vlasnika Intera, kojeg svi poznaju, preduzeće Sino-Jurop Sports ne poznaje niko. Novinar Gazete je otišao i u sedište te firme i otkrio da se radi o jednoj kancelariji (praktično sobi) u ogromnom oblakoderu u kojoj niko ne odgovara, ni na telefon ni na interfon ni na kucanje. “Niko nema vesti o predsedniku Sino-Juropa koji obećava profite i investicije u Milan.” U fondu Sino-Jurop se nalaze brojni mali investitori ali novinar Gazete nije uspeo da pronađe tragove investitora koji bi mogli direktno da budu povezani sa centralnom vlašću u Pekingu.

List objavljuje i intervju sa desnom rukom Li Jonghonga, Han Lijem koji je pružio uveravanja da sve ide po planu. “Investitori su potvrdili njihovo učešće. Sa nama će se Rosoneri vratiti na vrh”, naslov je intervjua. Li je, između ostalog, rekao da novac već pristiže za tzv. klozing i da će imena investitora biti poznata kada kupovina Milana bude završena.

“Balotelijev niski  udarac: Kakva konfuzija u Milanu, samo bih Galijanija spasao”, ističe se stav Marija Balotelija o stanju u redovima Rosonera. Baloteli je bio juče u poseti Ferariju gde je sve iznenadio svojom garderobom, frizurom (bez ekstravagancija) i vrlo mudrim i staloženim izjavama. Imajući u vidu da je sve vreme bio sa Minom Rajolom i da mu je on suflirao tokom pojedinih odgovora na pitanje novinara, lako se naslućuje ko stoji iza velike promene u ponašanju Super Marija. “U Milanu sam se osećao loše, u Nici mi je odlično. Biću još bolji i želim da se vratim u nacionalnu selekciju”, poručio je Baloteli koji predvodi u ovoj sezoni napad Nice, lidera na tabelli francuske prve lige.

“Lokateli bum. Gol remek-delo upisan na dlanu”, predviđa Gazeta da je Milanov tinejdžer koji je postigao svoj prvi gol u Seriji A protiv Sasuola buduća zvezda Rosonera i italijanskog fudbala.

Tri četvrtine prve strane posvećenih MIlanu se zatvaraju sa intervjuom velikog navijača Milana i vlasnika Sasuola Đorđa Skvincija koji još uvek ne može da svari brutalnu krađu koju je pretrpeo njegov tim na San Siru:” Skvinci o arbitrima: Dođe mi da više ne navijam za Milan…”. Skvinci je evidentirao četiri velike greške sudije Gvide na štetu Sasuola koji su direktno uticali na krajnji rezultat.

“Juve: Ernanes je ponovo Prorok”, konsatuje Gazeta da je Brazilac zaradio poverenje Maksa Alegrija i da će do povratka Klaudija Markizija on biti režiser igre Bjankonera.

CORRIERE DELLO SPORT

“Džekove tajne”, vodeći je naslov rimskog sprotskog dnevnika sa fotografijom Edina Džeka. U podnaslovu se otkriva da se iza Džekovog preporoda krije individualni rad sa trenerom Lučanom Spaletijem, promena ishrane i veliko prijateljstvo sa kapitenima Rome: Frančeskom Totijem i Danijeleom De Rosijem. U tekstu na unutrašnjim stranama se dodaje da u ovoj sezoni nijedan igrač nije šutirao tako često na protivnički gol kao Džeko i da je postigao samo jedan gol manje od Iguaina, Ikardija i Bake. Jedina zamerka je da mu je bilo potrebno 40 udaraca ka golu da bi pet puta zatresao mrežu. Upravo zbog toga Spaleti traži od njega da bude nemilosrdniji i ciničniji pred protivničim golom.

“Lacio je već u budućnosti”, naslov je ispod zaglavlja Korijerea kojim se aludira na činjenicu da je tim Nebeskoplavih najmlađi u Seriji A. Prosek starosti jedanaestorice koji su bili starteri protiv Udinezea je bio 24 godine i od 2008. godine Lacio nije imao tako mlad tim a samo  je u 1980. godini na teren istrčavao još golobradiji tim. Nebeskoplavi Boba Lovatija su u proseku imali 22,9 godina.

Korijere je iskoristio pauzu u prvenstvu da obajvi istraživanje u kojem je tražio odgovor na pitanje da li  je Juve previše jak ili su drugih timovi Serije A preslabi ili demoralisani snagom Bjankonera. “Skudeto već odlučen? Eksperti u horu: nema predaje, nikada”. Motiv za istraživanje Korijerea su bile izjave Mauricija Sarija i Lučana Spaletija koji su već dodelili skudeto Juventusu konstatujući da Bjankoneri pripadaju drugoj, višoj, kategoriji.

Sudeći prema rečima generalnog direktora Stare dame Bepea Marote  jaz između Juventusa i ostatka Serije A će biti još veći u januaru: ”Juve razgoropađen, sa Vitselom dolazi i Betankur”. Marota je potvrdio dolazak Belgijanca i talentovanog argentinskog tinejdžera iz Boke.

TUTTOSPORT

Upravo su izjave Bepea Marote zaradile dominantnu poziciju na prvoj strani Tutosporta. “Marota potvrdio: Da, Vitsel u januaru”. U podnaslovu se dodaje da su Bjankoneri spremni da definišu do kraja transfer koji je propao u poslednjem momentu u prethodnom prelaznom roku jer novi trener Zenita Lučesku nije uspeo da mu pronađe zamenu.

“Ugovor Vitsela sa Zenitom ističe u junu: Rusi će moći samo da traže minimalno obeštećenje i Vitsel će moći da bude ubačen na listu igrača za Ligu šampiona”, piše Tutosport. Na unutrašnjim stranama list poredeći Juve sa drugim velikim evropskim klubovima dolazi do zaključka da brojevi kažu da su Bjankoneri najbolji u Evropi.

“Jago Falke plus Beloti, par za rekorde”, ističe list da je napadački tandem Torina postigao već devet golova u ovoj sezoni. Na unutrašnjim stranama Tutosport poredi Sinišu Mihajlovića sa Simeonom: ”Italijanski Čolo, Miha anti Gvardiola”. U tekstu se kaže da je Mihajlović transformisao Torino u tim koji neodoljivo podseća na Atletikom Madrid njegovog klupskog druga iz vremena kada su zajedno nosili dres Lacija. “Intenzitet, presing, agresivnost, brzina, vertikalizovanje igre. Sinišin sti lige neodoljivo podseća na Simeonovu školu: kakva revolucija!”, egzlatirano piše torinski list o našem stručnjaku koji zapaža da je Toro među poslednjim po posedu lopte ali da je među prvima po kreiranim šansama, šutevima na gol i osvajanju lopti na protivničkom delu terena.

“Inter, uzbuna u odbrani: sa Darmjanom stiže i Lindelof”, najavljuje Tutosport da bi redove Nerazura osim bivšeg igrača Torina koji ne nalazi prostor u Murinjovom Mančester Junajtedu mogao da pojača i švedski defanzivac iz Benfike.

“Baloteli raspalio po Milanul: Kakav haos”, ističe tu konstataciju Super Mario Tutosport tokom njegove posete Ferariju u Maranelu gde ga je budno pratio na svakom koraku njegov menadžer Mino Rajola i sugerisao pojedine odgovore.

Piše: Željko Pantelić  


tagovi

TorinoSiniša MihajlovićSerija ARomaMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaEdin DžekoBuongiorno ItaliaAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara