""
""

Čempionšip: Ludilo u Viganu, pet golova u poslednjih deset minuta i na kraju 3:3!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.03.14. | 23:06

Latiksi nisu uspeli da upišu devetu vezanu pobedu pošto su primili gol u poslednjoj sekundi

S tim malenim Viganom nikada nije dosadno, ali baš nikada! Kada se očekuje da prime tri, četiri ili pet od Sitija oni pobede, kada nekome treba da daju nekoliko komada oni dobiju 1:0 (Šefild), kada se očekuje pobeda protiv davljenika oni u ludom meču odigraju 3:3...

Eto, to poslednje dogodilo se večeras u susretu sa Jeovilom, timom koji po kvalitetu možda i ne pripada društvu iz Čempionšipa, ali zahvaljujući "ludim" Latiksima i takav tim dospeva u žižu javnosti. Vigan je noćas jurio deveti vezani trijumf, koji bi ga učvrstio u vrhu tabele, na nekom od mesta koja vode u plej-of za plasman u Premijer ligu. Od uspeha su ga delile sekunde posle neverovatnih preokreta, ali izabranici trenera Uve Reslera nisu izdražli.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu Vigan je mogao do vođstva iz penala. Đordi Gomez je preuzeo odgovornost, šutirao i - promašio. Isti fudbaler pogodio je sa bele tačke protiv u pobedi protiv Mančester Sitija u FA kupu, a zatim u 88. minutu rešio susret sa Šefildom u prošlom kolu. Večeras nije imao sreće.

Bez obzira na to domaćin je početkom drugog dela (56. minut) preko Pauela došao do toliko željenog gola. I onda polučasovno zatišje pred buru. Kada su navijači već počeli da napuštaju stadion, Jeovil za tri minuta pravi čudesan preokret. Golovima Milera u 82. i 85. minutu gosti dolaze do 1:2. Ali tu nije kraj. Viganu je trebalo još manje da postigne još dva gola i onda počinje pravo ludilo. Mekartur u 86. pogađa za 2.2, a autogolom Vebstera nepuna dva minuta kasnije Vigan dolazi i do 3:2!

Resler je verovatno već ipisao nova tri boda, no tako nisu mislili fudbaleri u žutim dresovima. Igrao se četvrti minut nadoknade kada je Ejling stavio tačku na ovaj spektakularni duel. Fudbaleri Vigana popadali su na travu... Aplauz ipak nije izostao.

U senci ovog čudesnog meča ostala su još dva susreta odigrana večeras. Čarlton je dobio Bornmut (1:0), dok je Šefild Venzdej deklasirao Kvins Park Rendžerse - 3:0 (1:0). Domaćinu je bio olakšan posao pošto su Rendžeri od 34. minuta igrali bez isključenog Dana.

(foto: Action Images)


tagovi

EvropaEngleskaKvins Park RendžersŠefild junajtedČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara