Želson Martins
Želson Martins

Čolo skockao timčinu - Želson od 30.000.000 za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.07.18. | 11:45

Sporting uz pare dobija i dva fudbalera pride...

Plansko pojačavanje Atletika za juriš na Ligu šampiona nastavlja se još jednim ekstravagantnim transferom.

Zaista se sjajan tim pravi na madridskom Metropolitanu, a Čolo Simeone će dobiti još jednu kocku u svom šampionskom mozaiku, kupovinom krilnog napadača Sportinga Želsona Martinsa. Nije bilo lako Jorgandžijama prethodnih dana, jer je za 23-godišnjim reprezentativcem Portugala vladalo veliko interesovanje pre svega iz Premijer lige, ali su Madriđani najbolje otvorili karte i našli način da ubede Lavove da im ga prodaju.

Izabrane vesti

Moguće je da je Madriđanima u tome pomogao i prijateljski stav da nisu želeli da podstrekuju svog novog fudbalera da se vuče po sudovima i raskida ugovor sa Sportingom već da plate koliko treba i da završe posao.

Atletiko je s fudbalerom već dogovorio detalje saradnje (pet sezona, godišnja plata 3.000.000 evra), a danas je i Sporting pristao da ga proda za 30.000.000 plus dvojicu fudbalera, golmana Moreiru i napadača Lusijana Vijeta. To su dve pozicije na kojima lisabonskom velikanu gori pod nogama pošto su klub već napustili Bas Dost (raskid ugovora) i Rui Patrisio (Vulverhempton), pa su uz novac za Martinsa zakrpili rupe.

Zanimljivo, Vijeto je u januaru već bio na korak od Sportinga, ali je na kraju završio na pozajmici u Valensiji.

Što se tiče Želsona Martinsa, od njega odmah u Madridu očekuju da zablista. Portugalac će vrlo brzo postati treće zvanično pojačanje Atletika ovog leta, posle krilnog napadača Tome Lemara (Monako, 70.000.000) i Rodrija (Viljareal, 20.000.000).

Takođe, dolazak Martinsa verovatno predstavlja i kraj dovođenja velikih pojačanja u Atletiko ovoga leta. Hrvat Nikola Kalinić stiže iz Milana, ali da bude rezerva Dijegu Kosti, dok bi nova kupovina mogla da usledi tek u slučaju da Metropolitano napuste Šime Vrsaljko ili Stefan Savić. Ali, to je na dugom štapu...

Foto: Action Images


tagovi

Želson MartinsLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara