"Izjednačujući gol Frankfurta"
"Izjednačujući gol Frankfurta"

CVAJTA: Preokret Frankfurta i trijumf Grojtera za gužvu na vrhu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.15. | 20:30

Minhen opet poražen bez Fejsala Mulića pa se treća liga uveliko smeši Lavovima. Lajpcig bez greške protiv Fortune

Izjednačujući gol Frankfurta

Ako se po startu da naslututi biće ovo jedno od efikansijih kola Cvajte. Sjajne utakmice, sjajni golovi, veliki preokret Frnakfurta i nastavak posrnuća Minhena 1860 obeležili su petak veče u drugoj ligi Nemačke.

Izabrane vesti

Sjajna utakmica je viđena u Frankfurtu gde je Bohum posle prvih 45 minuta vodio sa 0:2 golovima Terodea i Huglanda. Izgledalo je da će nekada stabilan bundesligaš zabeležiti značajnu pobedu kojom bi se probio na poziciju broj dva na tabeli, ali je partija fudbalera FSV-a u nastavku bila impresivna.

Dugo je domaćin tražio igru i šanse, a u 68. minutu Slovenac Zlatko Dedič uspeo je da kazni neopreznost defanzivaca Bohuma i smanji na 1:2. Samo tri minuta kasnije Balaš je poravnao na 2:2, a iskusni Albanac Kaplani je u 86. doneo potpuni preokret i trijumf FSV Frankfurtu od 3:2, kojim se ovaj tim učvrstio u sredini tabele.

Kiks Bohuma dobro je došao Grojter Firtu koji je minimalno savladao posrnuli Minhen 1860 golom Stipermana početkom drugog poluvremena, pa se ovaj tim približio na bod poziciji broj tri koja na kraju sezone vodi u baraž za Bundelsigu. Lavovi su s druge strane zabeležili drugi uzastopni poraz od dolaska novog trenera, a u mladi reprezentativac Srbije Fejsal Mulić nije bio ni na klupi za rezerve.

RB Lajpcig jedan od favorita za plasman u elitu opravdao je tu ulogu na svom terenu gde je savladao Fortunu iz Dizeldorfa sa 2:1. Forsberg i Sabitcer doneli su prednost domaćinu, pogodak veterana Haguija, nekadašnjeg štopera Leverkuzena, bio je samo utešan za goste. 

CVAJTA – 12. KOLO

Petak

FSV Frankfurt – Bohum 3:2 (0:2)
/Dedič 68, Balaš 71, Kaplani 86 - Terode 15, Hugland 23/

Grojter Firt – Minhen 1:0 (0:0)
/Stiperman 47/

RB Lajpcig – Dizeldorf 1:0 (1:0)
/Forsberg 45+1, Sabitcer 64 – Hagui 75/

Subota

13.00: Duizburg – Nirnberg
13.00: Karlsrue – Kajzerslautern
13.00: Union Berlin – Paderborn

Nedelja

13.30: Arminija – Sandhauzen
13.30: Braunšvajg – Heidenhajm
13.30: Kajzerslautern – Arminija

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO:  Screenshot)


tagovi

Zlatko Dedičgrojter firtFejsal MulićEdmond KaplaniBohum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara