""
""

CVETKOVIĆ: Sa Džajićem nisam mogao dalje!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.13. | 08:34

Legendarni generalni sekretar Crvene zvezde na godišnjicu Barija otkrio do sada manje poznate detalje o saradnji sa aktuelnim predsednikom crveno-belih

Bili su dugogodišnji saradnici,  a danas – javna je tajna - Vladimir Cvetković i Dragan Džajić međusobno ne govore. Nekadašnji generalni sekretar Crvene zvezde je u intervjuu dnevnom listu “Informer”,  tačno 22 godine posle osvajanja Kupa evropskih šampiona, rekao kako je od tadašnjeg sportskog direktora, a današnjeg predsednika kluba sa Marakane ostalo sam ime.

Na pitanje kako komentariše povratak takve legende u klub, Cvetković je odgovorio:
Dragan Džajić… Potreban je Zvezdi samo zbog svog imena”.

Izabrane vesti

Sarađivali ste 18 godina, šta se to desilo da danas ne možete ni kafu zajedno da popijete?
Dešavalo se da se sporečkamo, ali nikada nijedan sukob nije izašao iz kluba. Onda se desilo nešto što nema veze sa poslom. Radilo se o nesporazumu na privatnoj liniji. Sećam se, bilo je leto i rekao sam mu: Dragane, 1. septembra napuštam klub. Samo je rekao ‘dobro’ i izašao iz kancelarije, zaplupivši vratima. To je bio naš poslednji kontakt. Iako mi je mandate trajao još dve godine, napustio sam klub 1. septembra”.

Da li vam je žao što ste se posvađali?
Žao mi je što je došlo do toga, ali kad je već došlo, zajedno nismo mogli dalje. Jednostavno, nema nazad, neke stvari ne mogu da se isprave. Sad mi nije žao što nemamo nikakav kontakt.”

Šta zaključujete kad uporedite Zvezdu iz Barija i današnje stanje među crveno-belima?
Od osnivanja, Zvezda nije bila u goroj poziciji. Finansijska situacija je katastrofalna, klub organizaciono stoji lose, a igrački kadar je nedostojan Zvezde. Urušavanje Zvezde počelo je 2001. i svaka naredna uprava samo ju je još vise urušavala”.

Kažete da je igrački kadar nedostojan Zvezde. Zbog čega talenti vise ne sanjaju o dresu giganta sa Marakane?
Za vreme mog boravka u klubu, u Zvezdi je igralo 180 fudbalera. Svi su bili ili iz naše omladinske škole ili su bili zvezde u lokalnim timovima. Savićević, Pančev… Svi su želeli da budu deo Zvezde, vise zbog imena, onda i zbog novca. Pravi novac sarađivali su po odlasku u inostranstvo. Zvezdi danas fali ime sa kojim se klinci da se poistovećuju, zbog kog će dolaziti u klub”.

Zar niste rekli da bi Dragan Džajić mogao da bude to ime?
Da, ali ko je od današnjih klinaca gledao Džajića kako igra. Nezamislivo je da sportski direktor kluba ne bude neko jako zvezdaško ime. Na primer, Dejan Stanković. Zvog njega bi deca dolazila”.

Da li ste u kontaktu sa nekim iz uprave Zvezde?
Nisam bio na Zvezdinom stadionu 12 godina, još od 2001. kad sam se povukao nijednom nisam kročio na Marakanu. Međutim, uvek sam uz Zvezdzu i dobronamerne ljude koji u njoj rade. Povuče me srce… Ali, kome je još potreban pensioner koji ide okolo i govori: ‘u moje vreme bilo je ovako’? Danas je drugačije. I druga stvar: nema tamo vise ljudi sa kojima sam radio”, zaključio je Vladimir Cvetković.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan DžajićfudbalSrbijaSuperligaVladimir Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara