Da mu se nađe dok se ne snađe: Lopetegiju 3.000.000 evra za razvod od Reala

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.10.18. | 14:32

Nije loše prošao smenjeni trener

Kanuće neki evro u džep Đulena Lopetegija, tek da lakše preboli rastank sa kraljevskim klubom. I to ne neki, nego – višemionski. Dojučerašnjem šefu struke Reala sleduje 3.000.000 evra na ima prevremenog raskida saradnje sa Madriđanima.

Kad je 14. jula promovisan u naslednika Zinedina Zidana, tadašnji selektor reprezentacije Španije potpisao je trogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra po sezoni. S obzirom da su papiri važili do juna 2021, da je odradio ugovor do kraja zaradio bi 18.000.000 evra, međutim, loši rezultat i igra bez ukusa i mirisa koštali su ga posla. Ne i nadoknade za otkaz.

Izabrane vesti

Španski mediji javili su da je Lopetegi na kraju ispao džentlmen, ne želeći da se vucara po sudovima i traži ono što mu ne pripada, već će se zadovoljiti šestomesečnog platom u vrednosti od 3.000.000 evra,. iako nije baš izdržao pola godine. Preciznije, potrajao je 139 dana na klupi kraljevskog kluba.

Podsetimo, Real će u večerašnjem susretu Kupa kralja, na gostovanju Melilji voditi Santjago Solari, dok je pred predsednikom Florentinom Perezom izazov da opet traži trenera usred sezone, kao što je bio slučaj kad je otpuštao Garsiju Remona, Vanderleja Luksemburga ili Rafaela Beniteza.

FOTO: Reuters


tagovi

Đulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara