""
""

Dejan Stanković ujedinjuje srpske sportiste u cilju da se prikupi pomoć za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.05.14. | 10:33

Posle razgovora sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem, bivši kapiten fudbalske reprezentacije najavio pokretanje nove fondacije koja će objediniti naše sportiste iz inostranstva koji žele da pomognu

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković počeo je sa sakupljanjem pomoći za ljude iz područja pogođenih poplavama. Stanković je danas razgovarao sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i finaliziraju se detalji o humanitarnoj pomoći koju će nova fondacija "Dejan Stanković za Srbiju" u narednim danima dopremiti ugroženom stanovništvu Srbije.

Izabrane vesti

Fondacija će okupiti srpske sportiste iz zemlje i inostranstva koji žele da pomognu, a sredstva koja se prikupe biće namenjena za kupovinu namirnica, odeće i lekova, kao i za sanaciju nakon završetka tragičnih nepogoda koje su zadesile Srbiju.
“Nisam u Srbiji, ali me boli muka koju naši ljudi proživljavaju, saosećanje je ogromno i želim da pomognem na sve načine na koje mogu. Sportisti su uvek uz svoj narod, to nam je najvažnije i tako je i sada. Želja mi je da iskoristim svoj ugled da pomognem Srbiji i da okupim što više sportista iz inostranstva koji su izrazili želju da pomognu. U ovakvim trenucima, potrebe ugroženih svi moramo da stavimo ispred svojih potreba i damo sve od sebe da pomognemo da se ublaži tragedija koja je zadesila našu zemlju”, rekao je Stanković u razgovoru sa Udovičićem.

Ministar Udovičić je u ime vlade zahvalio Stankoviću, ali i svim sportistima koji zajedno sa ostalima danonoćno brane Srbiju od katastrofe koja nas je zadesila i istakao da će pomoć naših sportista odmah biti raspoređena tamo gde je najpotrebnije.
“Građanima Srbije je potrebna pomoć i za svaku je pohvalu ovakva inicijativa. Dejan je još jednom pokazao da ima veliko srce. Ovo je sjajan ljudski čin. Želim i da zahvalim svim našim sportistima, sportskim savezima, klubovima, kancelarijama za mlade, policiji, vojsci, vatrogascima i svima koji brane svoju zemlju i koji su se danonoćno angažovali na svim područjima pogođenim poplavama. Apelujem na sve naše sportiste u inostranstvu da se okupe oko ove Dejanove inicijative i pomognu našim građanima u ovim teškim trenucima”, rekao je Udovičić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vanja UdovičićSuperligaSrbijaPoplaveJadranska ligaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara