"Oval, dom fudbalera Glentorana"
"Oval, dom fudbalera Glentorana"

Derbi industrijske zone

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.17. | 14:20

Tamo gde cveta industrija, tamo igraju Glentoran i Balimena

Oval, dom fudbalera Glentorana

Derbi industrijske zone. Kako drugačije najaviti duel starih poznanika i komšija sa istoka Severne Irske. Glentoran na svom Ovalu dočekuje Balimenu u meču koji bi za jednog mogao da bude spasonosan. 

Izabrane vesti

Upravo tom mišlju vodi se napadač Glentorana Kurtis Alen, koji veruje da bi trijumf nad Balimenom zapalio iskru i upotpunio ovu sezonu.

Posle impresivnog početka sezone, fudbaleri Glentorana su počeli lagano da klize na tabeli. Ne samo da su izgubili pet od poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, već je i timski duh počeo da se raspada kako je koji nepovoljni rezultat dolazio. Mada su dobrano skliznuli na tabeli, igrači Glentorana se i dalje nalaze u sigurnoj zoni i u grupi koja će se boriti za titulu na kraju sezone. Uz čak sedam bodova više u odnosu na današnjeg izazivača.

Balimenin golman Ros Glendajning smatra da ekipa mora pod hitno da pronađe način da zakrpi sve rupe u odbrani kako bi se ekipa podigla i otišla u trku za plej-of. Balimenina odbrana je treća najslabija u ligi, sa čak 31 primljenim golom u prvih 13 kola. Što je gotovo dva i po gola po meču. Poređenja radi, Glentoran je rivalima dozvolio čak 17 golova manje!

Što se ovog susreta tiče, poslednjih nekoliko mečeva donosilo je uvek bar po četiri gola, što bi moglo da se ponovi i ovog puta.

PREMIJERŠIP - 14. kolo

Subota:

Ards - Krusejders 2:4 (0:1)
Balinamalard junajted - Linfild 0:6 (0:3)
Kliftonvil - Kerik Rendžers 3:0 (2:0)
Glenavn - Kolrejn 2:2 (1:1)
Vorenpoint Taun - Dandženon Svifts 1:2 (1:0)

Ponedeljak:

20.45: (2,30) GLENTORAN (3,35) BALIMENA (2,85)

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Evropaklađenjemeđunarodni fudbalSeverna Irskasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara