"Paolo Di Kanio"
"Paolo Di Kanio"

Di Kaniov zakonik: Nema mobilnih, kafe, kečapa, majoneza i pevanja pod tušem?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.13. | 14:07

"Ako se neko na treningu pojavi sa telefonom, makar i u torbi, baciću ga u Severno more", ističe temperamentni Italijan

Paolo Di KanioStigao je krajem prošle sezone i uspeo da Crne mačke sačuva u Premijer ligi, a sada je rešio da od Sanderlenda načini tim kadar i za bolje rezultate. Odricanja su neophodna, pa je Paolo Di Kanio uveo strog režim ponašanja na stadionu Svetlosti.  Sve je podređeno uspehu, a svaki luksuz je proglašen za fudbalsko svetogrđe.
"Ovo je potpuna revolucija. Ne samo u igri, već u tome kako prilazimo svemu", rekao je Di Kanio pred meč sa Fulamom, kojim će Sanderlend otvoriti sezonu.

I nije se šalio.
"Moramo da promenimo okruženje u svlačionici. Zamislite da ste godinama sticali naviku da koristite telefon čak i tokom masaže, samo minut pre nego što izađete na trening? Celih 25 dana sam to trpeo, jer moj prioritet bio rad na terenu. Ali, za ubuduće, ako se neko pojavi na stadionu sa mobilnim, makar i u torbi, baciću ga u Severno more. To je zabranjeno", kategorički će Di Kanio, koji ima još sijaset zamerki na nesportski život fudbalera.
"Moramo da igračima očitamo lekcije. Da znaju zašto ne mogu svaki dan da jedu majonez, kečap i piju koka-kolu. Tako sebi mogu samo da stvore probleme sa jetrom. Ne možete da pijete koka-kolu sa ledom. Sigurno ne noć pre utakmice, pa posle od bolova u stomaku nisu mogli da igraju. Čak i kafa predstavlja problem. U redu je da popiješ jednu ujutru, ali ne sat vremena pre treninga ili utakmice. Sada su svi dobili dijete koje moraju da poštuju".

Izabrane vesti

Svaka mu je na mestu. Ili baš nije? Pevanje pod tušem? Šta je tu problem?
"Remeti koncetraciju", pojasnio je temperamentni Italijan, koji očigledno nije baš tako muzikalan kao njegovi zemljaci.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaPaolo Di KanioPremijer ligaSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara