""
""

Dolazi kraj Tohirovoj vladavini! U Inter stižu novi vlasnici koji daju 750.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.06.16. | 11:21

Ključnu ulogu imaće počasni predsednik Masimo Morati, koji poseduje 29,5 odsto vlasništva kluba

Odlazi Indonežanin, stižu - Kinezi!

Izabrane vesti

Kratkoj i prilično neuspešnoj vladavini Erika Tohira u Interu dolazi kraj, a Nerazuri bi tokom leta trebalo da dobiju nove vlasnike. I to iz Kine!

Čuvena Suning Grupa, koja već ulaže ogroman novac u kineski klub Đijangsu spremna je da klub u potpunosti uzme pod svoje i postane apsolutni vlasnik, sa svih 100 odsto udela.

Prema pisanju visokotiražnog milanskog dnevnika Gazeta delo Sport, Tohir će svoje deonice u klubu prodati po znatno većoj ceni nego što ih je dobio kada je postao vlasnik 2013. godine. Tada je iskeširao 250.000.000 evra, a sada će dobiti čak 500.000.000 evropskih novčanica!

Inače, napominje se da bi Suning Grupa za svih 100 odsto Intera trebalo da izdvoji oko 750.000.000 evra.

Presudnu ulogu u ostvarivanju ovog posla trebalo bi da ima počasni predsednik Nerazura Masimo Morati, koji kontroliše 29,5 odsto kluba. On ispred sebe ima dve opcije, da Kinezima direktno preda svoj deo po određenoj ceni, ili da prvo proda Tohiru za sumu novca koja je već dogovorena još onog dana kada je Indonežanin postao većinski vlasnik kluba. Naravno, onda će Tohir svih 100 odsto predati Kinezima po basnoslovnoj sumi novca.

Kako Gazeta piše, iza odluke o prodaji Intera stoji nemogućnost kontroverznog biznismena da klub pretvori u finansijski isplativ projekat, zbog čega konstantno posluje u minusu.

A Kinezi se nadaju da bi mogli da promene stvari i vrate Interu stari sjaj.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Suning GrupaSerija AMasimo MoratiItalijaInterEvropaErik Tohir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara