Don Florentino o Totiju, Ronaldu, Zidanu, najvećem klubu 20. i 21. veka... Finale Lige šampiona s Barsom? Prvo da prođemo Bajern!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 17:23

"Hoću da nadmašim Bernabeua, zašto da ne"...

Prvi čovek Real Madrida Florentino Perez dao je veliki intervju Gazeti delo sport u kom je priznao da je pokušao da dovede Frančeska Totija na Santijago Bernabeu! Don Florentino govorio je i o svom divljenju prema Bufonu, o Zidanu, Kristijanu Ronaldu, eventualnom finalu Lige šampiona sa Barselonom...

Toti u Realu? Pominjalo se više puta u prošlosti, ali nije se realizovalo...
"On je jedna od legendi fudbala koju su svi želeli da vide u svojim redovima", kazivao je Perez. "Na početku mog predsednikovanja, 2006. godine, pozvao sam ga i pitao da li bi nam se pridružio. Rekao mi je da ne može da napusti Romu i Rim".   

Izabrane vesti

Aplauzi torinske publike Ronaldu nešto su što što nije karakteristično za navijače Juventusa...
"To što se dogodilo te večeri bilo je vrlo emocionalno. To je pokazalo koliko je Juventus veličanstven klub. Kristijano? Divan gol najboljeg na svetu".

Bufon?
"Pravi pravcati luksuz za svetski fudbal. Zbog profesionalizma, talenta, poštovanja prema drugima. Čovek i sportista za primer".   

Santijago Bernabeu osvojio je šest evropskih titula kao predsednik Reala. Perez za sada četiri. Da li ima cilj da nadmaši legendarnog predsednikia Kraljevskog kluba, bilo je pitanje novinara Gazete...
"Zašto da ne... Jer Bernabeu je referentna tačka i želimo da pratimo njegov put. FIFA nas je 2000. godine proglasila za najbolji klub 20. veka. Radimo na tome da isto priznanje dobijemo i u 21. veku. U prošlom veku niko nije uspeo da osvoji pet vezanih Kupova šampiona. Sada niko nije uspeo da odbrani trofej Lige šampiona poput nas. Ukupno 12 trofeja LŠ čini nas legendarnim klubom. Zato, kada god se negde u svetui čuje himna tog takmičenja naši navijači osećaju nešto posebno". 

Zanimljivo je pitanje bilo da li ga je Zinedin Zidan više iznenadio kao igrač ili kako trener. U pozitivnomo smislu, naravno...
"Zidan je započeo novu eru ove igre. Osam trofeja došlo je u klub sa njim, sa novim stilom igre koji je osvojio svet. Kao trener nenadmašan je - osam trofeja za dve godine u Madridu. On je, jednostavno, fudbalski genije i to je pokazivao i kao igrač i sada na klupi. Posle finala u Glazgovu 2002. kada je postigao onaj gol kazao mi je: Eto vidite predsedniče da nisam baksuz. Govorkalo se tada da ga prati loša sreća jer je izgubio dva finala sa Juveom. 

Barselona i da li biste je voleli u finalu LŠ?
"Važno je doći do finala. Mada, prvo ćemo verovatno igrati sa Bajernom. Sa njima uvek igramo. A pre svega, da prođemo Juventus", zaključio je Perez

Foto: Action Images


tagovi

Frančesko TotiZinedin ZidanKristijano RonaldoFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara