"Navijači Oksera na terenu"
"Navijači Oksera na terenu"

Dozvolite im da sanjaju: Drugoligaš Okser u finalu francuskog Kupa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.15. | 23:17

Frederik Samaritano strelac u minimalcu nad Genganom. Navijači dva puta izvršili invaziju na teren stadiona Abe Dešan

Navijači Oksera na terenuPočelo je emotivno. "Dozvolite nam da sanjamo", pisalo je na koreografiji navijača Oksera. Završilo se sa suzama radosnicama na licu. Okser je na stadionu Abe Dešan savladao Gengan sa 1:0 i plasirao se u finale Kupa Francuske!

Fantastičan podvig za tim koji trenutno zauzima tek osmo mesto na tabeli druge lige, ali i tim kojem sada preostaje da sačeka ishod sutrašnjeg duela Pari Sen Žermena i Sent Etjena i sazna sa kim će se 30. maja na Stadionu Francuska boriti za trofej! Pa i mesto u Ligi Evropa, ali samo pod uslovom da pobedi u tom meču, jer poraženi finalista dobija samo bolnu uspomenu na veliku priliku. Ali i to je nešto što se pamti, čime se ponosi. Posebno u vremenima kada si skrajnut sa velike scene. A upravo to se dešava Okseru koji je još 2012. na terenu izbačen iz elite. Kada će se vratiti teško je reći, ali barem tokom ovih nekoliko nedelja Okser će biti tema dana u Francuskoj.

Izabrane vesti

Oreol junaka utakmice poneo je omaleni Frederik Samaritano, koji se fantastično snašao na pas Šeika Dijare u 15. minutu utakmice, lako izbacio čuvara i loptu protnuo ispod Mamadua Samase. Držali su se domaći vrlo dobro sve do 73. minuta i isključenja nesmotrenog Đamela Ait-Ben-Idira kada je Gengan preuzeo kontrolu nad igrom.

Ali večeras je Okser zaslužio sreću. Navijači su zaslužili trenutke euforije. Nisu mogli da dočekaju. Kada je 30 sekundi pre kraja sudija svirao jedan prekršaj horda pristalica Oksera preplavila je teren. Shvativši da je poranila, a ne želeći da pokvari slavlje, ekspresno su se povukli. Na terenu su ostali samo iscrpljeni igrači Oksera.

Koji momenat kasnije invazija broj dva. Ova druga je potrajala.


tagovi

OksernavijačiLiga 1Kup FrancuskeFrederik SamaritanoFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara