Iličić protiv Juventusa
Iličić protiv Juventusa

Drama Josipa Iličića: Mislio sam da ću proći kao Astori, plašio sam se da zaspim, šta ako se ne probudim?

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 10:25

Prvotimac Atalante o bolničkim danima...

Smrt u snu Davidea Astorija bacila je fudbalsku Italiju u očaj. Kad je početkom marta kapiten Fjorentine skončao u hotelskoj sobi, dan uoči gostovanja Udinezeu, najpre je počelo da se polemiše o preopterećenosti fudbalera, zatom o mogućnostima prevencije, ali od nečega što se zove strah teško je pobeći.

Otuda je potpuno razumljivo što je jedno od osnovnih ljudskih osećanja preplavilo i Josipa Iličića, ofanzivce Atalante, koji je u sezoni 2016/2017 igrao na „Artemio Frankiju“ baš sa tragično nastradalim štoperom Ljubičastih. Taj strah još više je došao do izražaja letos, kad je reprezentativac Slovenije morao u bolničku postelju zbog bakterijske infekcije limfnih čvorova.
„Ono što se desilo Astoriju danima mi je odzvanjalo u glavi. Nisam mogao da spavam, jer sam neprestano mislio o tome. A kad sam se letos razboleo stvarno sam pomislio da bi isto moglo da se desi i meni. Plašio sam se da legnem u krevet, zaspim...“, priča Iličić u dramatičnoj ispovesti Korijere delo sportu.

Izabrane vesti

Razumemo ga. Ne mogu misli da budu čiste kad u glavi stoji Astorijeva slika.
Bojao sam se šta će biti. Šta ako se ujutru ne probudim? Zar neću još jednom videti porodicu? Pojedinci koji su imali isti problem kao ja završavali su komi. U mom slučaju, infekcija je bila ograničena samo na limfne čvorove u vratu. Kod drugih se širila... Kod mene ne. Dva meseca sam pio antibiotike i bio na raznim terapijama dok nismo pronašli odgovarajuću. Čim pomislim na to... Bolest me promenila“.

Bolest zbog koje je propustio kompletne kvalifikacije za Ligu Evrope i uvodna tri kola Serije A uticala su na promenu životnih stavova momka rođenog u Prijedoru.
U jednom trenutku prestao sam da gledam fudbal. I uživo i na televiziji. Sve misli bile su vezane da ozdravim i budem uz porodicu. U jednom času sam se nadao da ću moći da prošetam ulicom kao normalna osoba, a ne kao sportista. A onda sam i to prevazišao”.

Život mu se promenio. Sam za sebe kaže da se oseća kao da je dobio drugu šansu.
„Recimo da stvari sagledavam šire. Da ne posmatram samo fudbal. Odradim šta je do mene na treningu, a onda dođem kući, kraj svojih bližnjih, jer želim da sam sa njima što je moguće duže. Život je kratak. Nekad sam se nervirao zbog gluposti. Sad – živim bolje“, ističe Josip Iličić, koji je minulog vikenda postigao het-trik protiv Parme.

FOTO: Reuters


tagovi

Josip IličićDavide Astori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara