""
""

Drama u Kamenolomu i prvi trofej u sezoni za Sporting

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.01.18. | 23:57

Posle penala Lavovi savladali Setubal sa 6:5

Lisabonski Sporting konačno je osvojio jedan trofej, prvi od proleća 2015. godine. Lavovi su trijumfovali u finalu portugalskog Liga kupa nad Vitorijom Setubal posle penala sa 6:5 i najavili da bi ovo mogla da bude dobra sezona.

Izabrane vesti

Posle 90 minuta rezultat je bio 1:1, a valja napomenuti da je ovo najmanje prestižno portugalsko klupsko takmičenje jer čak ne obezbeđuje mesto u Evropi.

Finale je odigrano u Bragi, a ključna je bila treća serija penala, kada Podstavski nije iskoristio penal. Kod Sportinga je svih pet izvođača bilo precizno, a odlučujući peti penal dao je Vilijam Karvaljo.

Sportingu je već na startu utakmice “čorbu zabiberilo” dete Porta, Gonsalo Pasijensija koji se odlično snašao u četvrtom minutu.

Odmah je ekipa iz Setubala stavila favoritu do znanja da nema predaje i lake pobede. Naprotiv. I nije se Setubal orijentisao samo na odbranu, mada je očekivano, Sporting češće imao loptu u nogama jer je jurio rezultat.

Ipak, tek 10 minuta pre kraja utakmice stigao je spas za lisabonske Lavove u vidu penala, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Holađanin Bas Dost.

Sjajnu priliku za preokret u prvom minutu sudijske nadoknade propustio je Bruno Fernandes, ali je njegov pokušaj završio pored leve stative.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vilijam KarvaljoSporting LisabonLiga kup PortugalaBas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara