Drim tim dobio šamarčinu, sledi odgovor

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 09:45

Evropski šampion Zenit iz Kazanja senzacionalno poražen od Kuzbasa sa 3:0 u prvom meču finalne serije plej-ofa prvenstva Rusije

Senzacija na startu finalne serije plej-ofa šampionata Rusije za odbojkaše. Pao je i moćni Zenit iz Kazanja, četvorostruki uzastopni prvak Evrope i najbolji ruski klub poslednjih pet godina. Maleni Kuzbas napravio je iznenađenje samim ulaskom u finale. Eliminisao je Zenit iz Sankt Peterburga, obezbedio Ligu šampiona naredne sezone, ali ne planira da stane.

U četvrtak je usred Kazanja pao i strašni Drim tim. Kuzbas je u tri seta pregazio skupocene zvezde ekipe iz Tatarstana, a već dan kasnije igra se drugi meč (16.30). Šampion će postati ekipa koja stigne do tri pobede. Zenit i dalje ostaje veliki favorit, ali je Kuzbas bar obezbedio dve utakmice pred svojim navijačima. Moraće četa Vladimira Alekna, koja 18. maja u Berlinu igra protiv Lubea za petu krunu u nizu u Ligi šampiona, dobro da se pomuči ako želi da odbrani titulu u Rusiji.

Izabrane vesti

U prvom susretu blistao je 23-godišnji korektor Viktor Poletaev koji je dobio bitku protiv velikos asa sa suprotne strane Maksima Mihajlova. On je igrao tri sezone za Zenit, ali u jakoj konkurenciji nije uspeo da se izbori za mesto pored jednog od najboljih napadača današnjice, pa je sreću potražio u Kemerovu.

I druga velika zvezda Zenita, Francuz Ervin Ngapet nije bio raspoložen u prvom duelu finalne serije. Treba očekivati reakciju domaće ekipe i siguran trijumf i izjednačenju u seriji. Loš dan, potcenjen rival i sada ekipa iz Kazanja mora da juri prednost. Ipak, ova šamarčina verovatno će da razbudi uspavane asove ruskog titana.

Zanimljivo, ekipa iz Kazanja je ove godine tri puta poražena, i to sva tri puta na svom parketu. Šampion Rusije i Evrope je izgubio od Fakela iz Novog Urengoja, Gdanjska u revanšu četvrtfinala Lige šampiona i u četvrtak protiv Kuzbasa kada nije osvojio ni set.

Pre prvog meča finalne serije ruskog prvenstva Zenit je imao 13 uzastopnih pobeda protiv Kuzbasa. Ove sezone su ova dva tima odigrala četiri susreta. Prva tri je Zenit lako dobio, dva u šampionatu i jedan u Kupu. U ta tri duela, tim iz oblasti Kemerovo je uspeo da uzme samo dva seta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 16:30 8402 RU1PF Zenit Kazan - Kuzbass up manje (146.5) 2,03
Ukupna kvota2,03

RUSIJA – FINALE PLEJ-OFA, DRUGI MEČ

Petak
16.30: (1,10) Zenit Kazanj – Kuzbas Kemerovo (5,80)    /u seriji: 0:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Ervin NgapetOK ZenitZenit Kazanjsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara