""
""

Druga šansa za Bartoša Kapustku

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.17. | 18:40

Otkrovenje sa Evropskog prvenstva u Francuskoj rehabilituje karijeru u Bundesligi

Bio je jedan od najboljih mladih fudbalera na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Međutim, Bartoš Kapustka (20) osetio je tokom protekle sezone i onu drugu, gorku stranu fudbala, kada vam u novom klubu ne krene onako kako ste očekivali. Nije odgirao nijedan meč u Premijer ligi za Lester, iako su ga Lisice platile Krakoviji oko 9.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Izgubio se talentovani Poljak u vrtlogu loše sezone šampiona Engleske, ali ovih dana je ponovo oživeo. Tačnije njegova karijera, koja bi mogla da dobije novu priliku za rehabilitiaciju. Kapustka će danas ili najkasnije sutra kompletirati selidbu u Nemačku.

Svako ko iole prati fudbal zna da je Bundesliga plodno tle za talentovane mlade fudbalere, a nekadašnji prvotimac Krakovije iz Krakova to sigurno jeste. Uostalom, nije mogao za godinu dana da zaboravi da igra fudbal, a da ga zna pokazao je na prvenstvu Evrope u Francukoj kada je sjajno funkcionisao u tandemu sa Krihovjakom

Gde je nestao Bartoš Kapustka?

Ironično, obojica su propali minule sezone, Kapustka u Lesteru, Krihovjak u Pari Sen Žermenu.

Novu šansu mladom Poljaku ukazaće Frajburg. Ekipa koju sjajno vodi trener Kristijan Štrajh mora da se pojača za novu sezonu u kojoj je očekuje i učešće u Ligi Evrope, a upravo je Kapustka zanimljiva investicija tima iz Švarcvalda. Štrajh obožava mlade fudbalere, nedavno je ostao bez udarnih igli iz prošle sezone Maksimilijana Filipa (Dortmund) i Vinćenca Grifa (Menhengladbah) pa mu je potreban kvalitet na sredini terena. I to odmah.

Odlučio je iskusni Štrajh da se kocka sa Poljakom ovog leta, a kako ga trenerski njuh retko izda, možemo da očekujemo preporod Bartoša Kapustke u Bundesligi. Prema dogovoru, poljski reprezentativac će stići na jednogodišnju pozajmicu iz Lestera uz opciju da bude otkupljen sledećeg leta za 6.000.000 evra.

Podsetimo i da je Andrej Kramarić imao sličan put iz Lestera u Hofenhajm pre nekoliko sezona (danas je jedan od najboljih fudbalera Bundelige), pa bi lako mogli sledeće godine da gledamo reprizu i stasavanje jednog novog kvalitetnog veznog fudbalera u nemačkoj fabrici asova. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiNemackaLester SitiFrajburgBartoš Kapustka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara