""
""

Džaba što je Dauda dao gol, Seltik prišio 47. šampionsku zvezdicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.04.16. | 15:20

Zeleni iz Glazgova savladali Harts sa 3:1 i obezbedili petu uzastopnu titulu šampiona Škotske

Seltik je novi-stari šampion Škotske! Zeleni iz Glazgova su obezbedili petu uzastopnu titulu prvaka, ukupno 47. u istoriji kluba, zahvaljujući trijumfu na gostovanju u Edinburgu protiv Hartsa - 1:3 (0:1).

Izabrane vesti

Tri kola pre kraja puleni menadžera Ronija Deile imaju 12 bodova više od prvog pratioca Aberdina, koji danas igra svoj meč 35. kola, ali i bolju gol razliku, pa im titula sigurno neće izmaći, čak i ako (što je nemoguće) izgube sva tri preostala meča.

Seltik je vodio posle prvih 45 minuta golom Kolina Kazima Ričardsa i delovao je dobro i sigurno na terenu, ali je početkom drugog poluvremena na scenu stupio Abiola Dauda. Nekadašnji napadač Crvene zvezde pogodio je mrežu gostiju za 1:1 u 57. minutu, ali su onda probuđeni Zeleni zagospodarili terenom i preko mladog Patrika Robertsa u 66. vratili prednost.

Tačku na trijumf Seltika stavio je najbolji strelac Zelenih ove sezone Lej Grifits koji je 30. pogotkom u 85. minutu otklonio svaku dilemu u konačan ishod ovog susreta i zakazao šampionsko slavlje. Zanimljivo, žurka je zkazana za sledeći vikend na Seltik Parku kada gostuje najveći rival u trci za šampiona Aberdin.  

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SeltikLej GrifitsAbiola DaudaAberdin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara