Džoker Gabijadini utišao Liberti za tri minuta! Premijer liga i dogodine u Sautemptonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.05.18. | 22:35

Italijan doneo verovatno spasonosne bodove za ekipu Marka Hjuza

Direktan okršaj na Libertiju u borbi za opstanak u elitnom rangu pripao je Sautemptonu. Za to je najzaslužniji Džoker Marka Hjuza, Manolo Gabijadini, koji je nakon samo tri provedena minuta na terenu postigao odlučujući pogodak za svoj tim i doneo mu tri odlučujuća boda u borbi za opstanak – 0:1 (0:1).

Sautempton pobedom nad Svonsijem teoretski još nije obezbedio ostanak u elitnom rangu, ali je će to biti samo deo formalnosti poslednjeg kola, s obzirom da od večerašnjeg protivnika ima daleko bolju gol razliku (Sautempton -19, Svonsi -27).

Izabrane vesti

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 72. minutu, nakon kornera koji je izveo Dušan Tadić. Na odbijenu loptu je prvo naleteo Čarli Ostin, ali je domaćin uspeo da zaustavi taj pokušaj, međutim, ne i sledeći, kada se lopta posle udarca Gabijadinija posle pravog karambola našla u mreži domaćina.

Sveci su apsolutno zasluženo stigli do slavlja. Bili su konkretniji i opasniji protivnik, dok je domaćin, kao u ostalom i tokom najvećeg dela sezone, bio potpuno bezidejan i nedovoljno agresivan. Najveću pretnju za domaći gol predstavljao je Čarli Ostin, ali je uloga glavnog egzekutora ipak pripala Gabijadiniju, koji je danas bio taličan za goste.

Svonsiju je ostala još jedna nada, a to je da ubedljivo savlada Stouk u poslednjem kolu i da se nada katastrofama Sautemptona od Mančester Sitija na Sent Merisu, odnosno Hadersfilda od Čelsija na Stamfordu. Večeras je formalno ispao i Vest Bromvič Albion.


tagovi

Manolo GabijadiniDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara