Ebesilio prvi put kao igrač Zvezde: Zašto sam napustio APOEL, zašto Zvezda, u čemu sam najbolji...

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.07.18. | 16:30

Holanđanin otkrio kako ga je put doveo u Beograd i zašto je izabrao Crvenu zvezdu

Lorenco Ebesilio je najveće pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Makar cena diktira tu etiketu. Holanđanin je došao kao kapitalno pojačanje u napadu na plasman u Ligu šampiona, njegov transfer je ekspresno završen, juče se priključio pripremama Zvezde, a danas prvi put pričao kao igrač srpskog šampiona...

Otkrio je da se o Zvezdi najviše raspitivao kod zemljaka Mičela Donalda koji je na Marakani ostavio dubok trag kao stranac sa najviše utakmica u istoriji Zvezde.
„Mnogo sam čuo od Mičela Donalda o Crvenoj zvezdi. On je ovde igrao tri godine, i vidi se po dolasku u klub da je reč o velikom klubu sa mnogo navijača. Svi mi žele dobrodošlicu, svi mi pružaju podršku i kada je tako, mnogo je lakše uklopiti se u novu sredinu. Igrao sam ranije sa Srbima, to su dobri, topli ljudi, uvek se trude da pomognu i sada je tako. Razgovaraju sa mnom, objašnjavaju mi kakva je situacija i nadam se da ću sa svima imati dobru konekciju, jer mi smo tim. Donald mi je rekao da budem fokusiran i da ako budem dobro igrao da će mi biti sjajno u Zvezdi. Iz Amsterdama sam, čuo sam za život u Beogradu, navikao sam na takav život. Čuo sam dosta toga pozitivnog, Srbija je prošla kroz težak period i sada se vraća na evropsku mapu“, rekao je Ebesilio.

Izabrane vesti

Prošle sezone je igrao za APOEL koji je bio učesnik Lige šampiona i za neke je iznenađenje što je iz kiaprskog šampiona prešao u redove srpskog. Ipak, ako se zna da je ušao u poslednju godinu ugovora i da je narednog leta mogao da ode bez obeštećanja. Onda su stvari jasnije...
„Nisam iznenađen što me je APOEL pustio u Zvezdu, u fudbalu je sve moguće, i ja sam davao neke naznake da želim da odem, a oni su ispali fer prema meni, to je dobar klub. Sada sam u Zvezdi i ovde želim isto što i u APOEL-u, Ligu šampiona i titulu. Ukoliko dođe do utakmice Crvena zvezda – APOEL, biće to za mene posebna utakmica, obe ekipe žele da idu u Ligu šampiona, ali samo jedna može da prođe. Poznaju me i mislim da će posebnu pažnju obratiti na mene. APOEL je dobra ekipa koja već osam godina igra Evropu. Musa iz Jordana je dobar, brz igrač. Kao i levi bek iz Brazila. Ja sam počeo pripreme sa APOLE-om, ali bilo je mnogo pregovora sa Zvezdom i moj um nije bio posvećen toliko treninzima, ali odradio sam ih dovoljno. Možda trenutno nisam spreman 100% ali biću u redu jer imamo još dovoljno vremena“, kaže Ebesilio.

Holanđanin je prokomentarisao svoje kvalitete i šta to donosi Crvenoj zvezdi...
„Neke karakteristike koje imam možda nedostaju ekipi trenutno, tj. profil igrača kao ja. Kreativan sam, mogu da dam dosta golova, jak sam u duelu i nadam se da ću nadomestiti činjenicu da su neki igrači i otišli iz Zvezde. Često izvodim slobodne udarce, sa leve strane i iz sredine, i kornere. Juče sam video dobru utakmicu protiv LASK-a, neki igrači su bili malo umorni ali to je normalno za ovu fazu. Uvek ima mesta za poboljšanja. Lično, nisam fokusiran na brojke, želim što više golova i asistencija, ali bitno je da oni pomognu ekipi, ništa ne znače ukoliko tim ne pobeđuje“.

Ebesilio je objasnio i zašto je odabrao broj 11.
„Broj 11 je bio prvi koji sam nosio od malih nogu, i uvek najpre pogledam da li je 11 slobodan i to je bio razlog zašto sam se odlučio“.

Ebesilio je otkrio i da su mu Brazilac Ronaldo i Mesi omiljeni fudbaleri, da jedva čeka večiti derbi, utakmicu o kojoj je mnogo slušao i za koju se vezuje mnogo strasti, i dodao je da voli da igra pod pritiskom.


tagovi

Lorenco Ebisilio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara