"David Babunski"
"David Babunski"

Eibar i Saragosa traže Zvezdinog pika, a Vidal likuje: Sam je kriv što je oteran!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.16. | 16:33

"Rastanak sa otpuštenim fudbalerima znači da nisu trenirali dovoljno dobro i da su propustili veliku šansu u karijeri", ističe krilni fudbaler Barselone

David Babunski

Eibar i Saragosa uključili su se u trku za angažovanje doskorašnjeg fudbalera Barselone Davida Babunskog (21), koji je nedavno postao slobodan igrač. Reprezentativac Makedonije u svim mlađim selekcijama želja je i uprave Crvene zvezde, koja je sada dobila ozbiljnu konkurenciju u pokušaju da ga angažuje kao prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. 

Izabrane vesti

Izdanak čuvene La Masije jedan je od traženijih fudbalera na tržištu, nakon što je raskinuo ugovor sa katalonskim timom, a osim ponuda iz Španije i iz Beograda, prema navodima makedonskog Sporta, postoje još i pozivi i iz Belgije i Holandije.

Babunski je pre nekoliko dana otpušten iz Barselone, zajedno sa još petoricom fudbalera B tima šampiona Evrope. Plemejker nije dobio priliku kod trenera Đerarda Lopeza da se ustali u timu koji nastupa u trećoj španskoj ligi, pa je bio primoran da posle 11 godina, koliko je proveo u prestonici Katalonije, promeni sredinu i potraži šansu da standardno igra fudbal.  

Iako veći deo katalonskih medija žali što makedonski plejmjker nije dobio priliku da pokaže šta zna, posebno jer je pokazivao talent prethodnih sezona, novajlija u dresu Barse Aleiš Vidal smatra da su otpušteni fudbaleri sami krivi što su dobili otkaze.    

U izjavi za katalonski radio, Španac je kritikovao Babunskog, ali i Kalveta, Grimalda, Ondoa i Banjaka koji, kako tvrdi, nisu uložili dovoljan napor da se preporuče prvom timu Barselone.
„Odluka kluba da otpusti te igrače verovatno je potez koji je napravljen kako bi se poboljšao sadašnji tim, ali i rad mlađih kategorija Barselone. Da sam bio na njihovom mestu, uveravam vas da ne bih propustio priliku da uzalud treniram i ništa ne postignem u klubu kao što je Barselona. Rastanak sa njima znači da nisu trenirali dovoljno dobro, pa će morati da potraže neka nova rešenja u karijeri. Treba da budu svesni da nisu smeli da propuste priliku koju su dobili, a to je da treniraju u velikom klubu kakva je Barselona“, poručio je Vidal.

Španski mediji, međutim, nisu toliko žustri prema Babunskom i otpuštenim fudbalerima. Uglavnom se drže činjenice da su fudbaleri žrtve prošlogodišnje suspenzije FIFA, zbog koje Barsa nije mogla da dovodi pojačanja, te da je sada učinjeno samo ono što ih je čekalo i prošlog leta, a odloženo je iz straha od eventualnog manjka fudbalera tokom suspenzije.

Bilo kako bilo, David Babunski je na novom početku, a ko zna, možda vremenom pokaže katalonskom timu da ga se prelako odrekao ove zime.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016TransferiSrbijaSaragosaEvropaEibarDavid BabunskiFK Crvena zvezdaAleiš Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara