Paulo Fonseka, Seržo Konseisao, Ruben Amorim (©AFP)
Paulo Fonseka, Seržo Konseisao, Ruben Amorim (©AFP)

Piolijev naslednik na San Siru biće Portugalac

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 20:16

Seržo Konseisao prvi pik, Ruben Amorim i Paulo Fonseka alternative

Stefano Pioli napustiće klupu Milana po završetku sezone, ali ko će ga naslediti na San Siru i dalje nije poznato. Ako ništa, naslućuje se da će naredni trener milanskog kluba biti - Portugalac. Tako makar tvrdi italijanski Skaj Sports, koji se i ovog petka bavi jednim od trenutno najvažnijih fudbalskih pitanja na Čizmi - ko će preuzeti klupu Milana?

Đulen Lopetegi bio je prva želja čelnika Milana, ali su navijači jasno stavili do znanja da ga ne žele na klupi svog tima te se od te u međuvremenu odustalo. Španac, dakle, neće dočekati priliku da preuzme jedan od najtrofejnijih klubova u Evropi, ali će on kako stvari stoje svakako doći sa Pirinejskog poluostrva.

Izabrane vesti

Skaj ovog popodneva donosi vest da je uprava Milana suzila izbor na trojicu trenera i da svi dolaze iz iste zemlje - Portugalije. Favorit je, navodno, Seržo Konseisao, koji je nedavno u dogovoru sa tadašnjim predsednikom Porta Pintom da Kostom produžio ugovor do leta 2028. godine, ali bi prema najavama iz Portugalije isti mogao da raskine na kraju sezone budući da je pobedu na izborima u međuvremenu odneo Andre Viljaš Boaš.

Na San Siru navodno cene njegov stil igre, međunarodno iskustvo i sposobnost da razvija mlade igrače. Isti je slučaj i sa Rubenom Amorimom, koji nije najrealnija opcija zbog činjenice da bi Milan morao da plati obeštećenje za njega, ali i zbog same ambicije trenera Sportinga da karijeru nastavi u Premijer ligi.

Na kraju, tu je i Paulo Fonseka, koji je figurirao kao opcija i na početku Milanove potrage. Trener Lila već ima iskustvo u Seriji A budući da je dve sezone vodio Romu, a Skaj ga vidi kao kandidata čiji je stil fudbala možda najsličniji Piolijevom.



tagovi

Paulo FonsekaSeržo KonseisaoRuben AmorimMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara