""
""

Filip Kostić mora na dopunske časove

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.12.16. | 09:35

Srpski reprezentativac sa saigračima uči nemački po ubrzanom kursu na zahtev trenera Gizdola

Hamburger je u borbi za opstanak u Bundesligi poslednji na tabeli što ukazuje na ozbiljnost situacije. Novi trener Markus Gizdol promenio je tim u pozitivnom smeru (tim više ne beleži poraze), ali još uvek nije upisao prvu pobedu u šampionatu, možda će sutra protiv Darmštata.

Izabrane vesti

U kriznoj situaciji, iskusni trener posegao je za radikalnim merama, a jedna od njih bila je promena pravila ponašanja u svlačionici. Naime, igrači Hamburgera ubuduće moraju da pričaju isključivo na nemačkom dok su u klubu i na treninzima. Problem je, međutim, što dobar deo njih, pogotovo oni koji su stigli letos, još uvek nisu savladali jezik pa će morati ponovo u školske klupe.

U toj grupi igrača je i srpski reprezentativac Filip Kostić, koji je prema navodima Hamburger Morgenposta jedan od fudbalera koji će morati na dopunske časove dva puta nedeljno. Kostić, koji je stigao u Nemačku iz Groningena u leto 2014. godine, očigledno još nije u potpunosti savladao jezik, a pored njega kurs nemačkog moraće da pohađaju i Alen Halilović, Nabil Bahuji, Albin Ekdal, Daglas Santos, Kleber i mladi Bakeri Jata.

Da li će to biti dovoljno Dinosaurusima da počnu da pobeđuju ostaje nam da vidimo. Možda počnu lakše da se sporazumevaju na terenu, pa se odluka trenera ispostavi na kraju kao prava. Vreme će pokazati...

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Alen HalilovićFilip KostićHamburgerNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara