"Benoa Asu-Ekoto"
"Benoa Asu-Ekoto"

Fudbaler Totenhema kažnjen zbog vređanja Jevreja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.09.14. | 19:04

Da li to uprava Pevaca želi da podstakne Uefu da suspenduje Parni valjak ili nešto slično?

Benoa Asu-Ekoto

Čudna je sudbina kamerunskog defanzivca Benoe Asu-Ekota - igrač je Totenhema, kluba za koji se često kaže da mu je privržena jevrejska zajednica, a javno podržava antisemtiska, nacistička salutiranja svojih fudbalskih kolega?! 

Izabrane vesti

A, zbog čega se Kamerunac našao na udaru javnosti? Vratićemo se u decembar prošle godine i susret VBA i Vest Hema... Tada se Nikolas Anelka našao se u centru pažnje ostrvskih medija zbog načina na koji je proslavio pogodak protiv Čekićara, stavljanjem levog dlana i na rame ispružene desne ruke. Neposredno posle incidenta predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor zatražio je da francuski fudbaler bude drastično kažnjen. A, iako je usledilo Anelkino objašnjenje da je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Didonu Mbali - Mbali i da salutiranje nije imalo rasističku konotaciju, Francuz je kažnjen. Ali je dobio podršku upravo od Asu-Ekotoa, koji je šokirao javnost i poslodavce zbog komentara koji je ostavio na društvenim mreža. 
"Anelka, čestitam ti na prelepom pozdravu", napisao je tada Asu-Ekoto, zbog čega je kasnije Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula istragu. Ipak, danas je kamerunski internacionalac zaradio i kaznu, gotovo devet meseci posle incidenta - suspendovan je na tri utakmice, a moraće iz džepa da izvadi i 50.000 funti. Takođe, Kamerunac, koji je još iz tog vremena na pozajmici u KPR-u, dobio je i opomenu da će dobiti otkaz ako se nešto slično bude ponovilo.

Ipak, ono što je najinteresantnije jeste da se sve to dešava u jeku događaja s utakmice koju su odigrali Partizan i Totenhem i hajke koju ostrvski mediji vode protiv srpskog vicešampiona.

Da li to uprava Pevaca želi da podstakne Uefu da suspenduje Parni valjak ili nešto slično?

Podsetimo se i kako je Nikolas Anelka, sada član indijskog Mumbaj Sitija, proslavio pogodak krajem prošle godine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Benoa Asu-EkotoEngleskaEvropaNikolas AnelkaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara