MIjat Gaćinović
MIjat Gaćinović

Gaćinović: Zaslužio sam da idem u Rusiju, ne znam zašto nisam

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.09.18. | 11:25

“Krstajić me nije zvao”, dodaje krilni fudbaler Ajntrahta

Nije bio tu na početku mandata Slavoljuba Muslina, ali je u odsudnim trenucima – na gostovanju kod Gruzije i posebno protiv Moldavije – Mijat Gaćinović je pružio značajan doprinos plasmanu Srbije na Svetsko prvenstvo. U Rusiji ga ipak nije bilo, ali Gaćinović nije želeo da u javnosti sebe stavlja ispred tima. Ipak, u Nemačkoj nije mogao da izbegne pitanja o neočekivanom odsustvu iz reprezentacije Srbije za Mundijal, pa smo iz njegovog intervjua za Franfkurter ipak saznali kako se fudbaler Ajntrahta osećao kada je saznao da neće biti u avionu za Svetligorsk.
Nisam to očekivao. Svi su mislili da ću igrati. Često sam igrao u kvalifikacijama. I igrao sam dobro. Mislim da sam zaslužio da idem u Rusiju, ali već je bilo odlučeno i šta da radim?”, kaže Gaćinović za Frankfurter.

Zbog čega ga nije bilo?
Niko nije razgovarao sa mnom. Trojica igrača su ispala. Samo smo dobili informaciju od tim menadžera (Pavle Simić, prim.aut), ne i od selektora”.

Izabrane vesti

Kako je sve to podneo, pitali su Nemci?
Otišao sam na odmor. Nikad tokom leta nisam imao toliku pauzu i bila mi je potrebna. Trenirao sam po planu naših kondicionih trenera. Kada sam se vratio u Frankfurt bio sam spreman. Ranije sam uvek kasnio na početak priprema, sada je blo drugačije. A suštinski je važno da se prođu cele pripreme. Možda to i ne vidiš na početku sezone, ali kako ona odmiče…

Nažalost, blaža povreda ga je sprečila da zaigra i u prvim mečevima Srbije u Ligi nacija, ali je zato u Ajntrahtu standard kod Adija Hitera. Drugačija situacija u odnosu na eru Nika Kovača.
Dobro je što sam tu od početka priprema, da mogu odmah da shvatim šta želi novi trener. Kad sam dolazio u Franfkurt bio sam bolestan, trebalo mi je vreme. Plus, novi trener, nova liga, novi jezik. Bilo je teško”.

Sada sam Gaćinović traži više odgovornosti.
Tako to ide. Imamo dosta novih igrača i mislim da mi koji smo tu nešto duže treba da njima olakšamo posao”.

Gaćinović je tu još od 2015. godine. Mimo očekivanja, ostao je i Ante Rebić, iako se očekivalo da će on posle briljantne sezone i još boljeg Mundijala sigurno pronaći unosniji angažman.
Da je Nemac ili Francuz, Ante bi otišao za 50.000.000 evra. Ali on je iz malene Hrvatske. Samo pogledajte šta se dešava u Englesku. Toliko će da daju za igrača koji iza sebe ima solidnu sezonu. Ante je imao sjajnu sezonu, maltene je sam rešio finale Kupa sa Bajernom, sa Hrvatskom igrao finale Mundijala. Jasno je da košta barem 30.000.000 ili 40.000.000 evra. Takve su cene u fudbalu danas”.

Za kraj i koja reč o novom šefu, Adiju Hiteru
Malo je opuštenije sada (nego kod Kovača). Kod Kovača usu treninzi bili duži, sada su kraći, ali intenzivniji. Mnogo smo pretrčali na ove dve poslednje utakmice, sprintali dosta. I vidi se da smo u vrhunskoj formi. Moramo da budemo”, zaključio je Gaćinović intervju za Frankfurter.

(FOTO: Action Images)


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara