""
""

Galatasaraj ne žali novac: Burusis glavna meta, Atamanu plata 800.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.06.16. | 21:25

Velike ambicije ima istanbulski klub za sledeću sezonu

Turski košarkaški klubovi imali su uspešnu sezonu. Fenerbahče je stigao do finala Evrolige, a istanbulski rival Galatasaraj osvojio je Evrokup i sada želi značajno da ojača ekipu za nastup u elitnom evropskom takmičenju od jeseni.

Izabrane vesti

A da bi to uradili, čelnici Galatasaraja rešili su da pokušaju da dovedu centra Laboral Kuće, učesnika Fajnal fora Evrolige, Janisa Burusisa.

Iskusni 32-godišnji centar ove sezone igra fantastično u Laboralu, a prethodno je kao član madridskog Reala osvojio Evroligu.

Nije, doduše, Burusis jedina meta Galatasaraja na poziciji centra, već je tu i slovenački internacionalac Alen Omić koji nosi dres Gran Kanarije.

Pored toga, istanbulski velikan dogovorio je produžetak saradnje sa trenerom Erginom Atamanom i to po znatno boljim finansijskim uslovima za ovog stručnjaka.
“Postigli smo dogovor sa Atamanom. Povećali smo mu platu sa 500.000 na 800.000 evra. Takođe, nećemo produžiti saradnju sa Stefonom Lazmeom jer može opet da napravi grešku. Ponudili smo i ugovore centrima Alenu Omiću i Janis Burusisu i sada čekamo njihov odgovor“, rekao je funkcioner Galatasaraja Čan Topsakal, a prenosi portal Eurohups.

Ekipa Galatasaraja ove sezone osvojila je Evrokup pobedama nad Gran Kanarijom u finalu.

(FOTO: Starsport)


tagovi

TurskaJanis BurusisGalatasarajEvropaEvroligaErgin AtamanAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara