"Bursa"
"Bursa"

Goleada u Turskoj, Bursa bolja od Trabzona u derbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.13. | 21:13

U uvodna dva meča 26. kola Super Liga viđeno čak devet golova. Eskišehir do boda u nadoknadi vremena sa bele tačke

Bursa

Neverovatnu fudbalsku predstavu svojim navijačima prireedili su Bursa i Trabzon. U meču sa čak tri preokreta domaći tim je slavio sa 3:2 i osamio se na četvrtom mestu sa 40 bodova. Argentinac Pablo Batalja je, sa dva gola i asistencijom, najzaslužniji za pobedu Burse u ovom meču. Domaći tim je poveo već u prvom napadu. Batalja je sjajno iskoristio asistenciju Belušija i pogodio mrežu Trabzona. Međutim, gosti su vrlo brzo uspeli da preokrenu rezultat. Najpre je Pablo Henrike izjednačio u 11. minutu da bi nekadašnji reprezentativac Turske Halil Altitop doveo Trabzon u vođstvo u 22. minutu. Batalja je svojim drugim golom na meču, ukupno 12. u sezoni, nastavio goleadu, da bi pred sam kraj poluvremena asistirao Seneru Ojzbarakliju za još jedan preokret.

Izabrane vesti

U nastavku, mreže su mirovale iako su skoro svi na stadionu očekivali nastavak goleade. Bursa je uspela da sačuva minimalnu prednost sa poluvremena i nastavi poteru za mestom koje vodi u Ligu šampiona. Trabzon je ostao na 11. poziciji sa 31. bodom, dva viđe od Istanbula koji se nalazi u opasnoj zoni.

Sjajan meč viđen je i u Eskišehiru gde je domaći tim ugostio Elazig i u nadoknadi vremena iz penala uspeo da iščupa bod – 2:2. Nekadašnji napadač VBA, Seltika i Fulama Senegalac Diomansi Kamara doveo je Eskišehir u vođstvo već u 13. minutu. Gosti dolaze do izjednačenja krajem prvog poluvremena zahvaljujući golu Keksala Jedeka. Jedek je i u nastavku bio centralna figura kod gostiju obzirom da je nakon njegove asistencije Serdar Gurler totalno preokrenuo rezultat i doveo Elazig u vođstvo od 2:1. Činilo se tada da će gosti uspeti da osvoje tri boda i pobegnu od opasne zone, ali je Nečati Ates golom sa penala u 91. minutu zasluženo doneo bod Eskišehiru koji je ostao u sredini tabele sa 36 bodova dok je Elazig izjednačio sa Trabzonom na 11 mestu.

 

Super Lig – 26. kolo:

Petak:

Bursa – Trabzon 3:2 (3:2)
/Batalja 2, 35, Ojzbarakli 44 – Henrike 11, Altintop 22/

Eskišehir – Elazig 2:2 (1:1)
/Kamara 13, Ates 91 pen – Jedek 42, Gurler 74/

Subota:

12.30: Istanbul – Mersin
15.00: Genčlerbirligi – Karabuk
18.00: Bešiktaš – Kasimpaša

Nedelja:

12.30: Ordu – Gaziantep
12.30: Akhišar – Sivas
15.30: Kajzeri – Galatasaraj
19.00: Antalija – Fenerbahče

(Foto: Action Images)


tagovi

BursasporEskišehirsporEvropaSuper ligTrabzonTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara