""
""

Gomešov transfer menja lice Barselone: Rakitić se seli u Juve?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.16. | 13:53

Neko mora da ode, a to neće biti Buskets ili Inijesta

Došao je Andre Gomeš i to znači da će neko morati da ode. Skupo plaćeni Portugalac je bio velika želja trenera Luis Enrikea i uprava kluba je posle mnogo napora uspela da je usliši. U „minut do 12“ je preoela Gomeša ljutom rivalu Realu, da bi bilo još slađe.

Izabrane vesti

Toliko plaćen igrač nije došao da bi sedeo na klupi, tako da se mnogo pitanja otvaraju njegovim dolaskom, a njaveće od svih je: Šta će biti sa Ivanom Rakitićem?

Hrvat je posle blistave debitanstke sezone, malo pao u formi tokom prethodne i Gomešov transfer je direktan udar na njegovo mesto u startnoj postavi.

Barselona mora da proda nekog bitnog igrača i trentuno su najveće šanse da će to biti Rakitić, pošto Arda Turan ne želi da napusti klub. Da je nešto tako realno, može se nagovestiti i po poruci Rakitićevog menadžera Mikela Sorsa na Tviteru. On je posle Gomešovog transfera napisao:
„Mislim da je vreme da se ide...“

Mnogi veruju da je mislio na Rakitićev transfer, a katalonski Sport već oktirva da bi Juventus vrlo verovatno mogao da bude naredna destinacija hravstkog veziste. Juve čeka prodaju Pogbe da krene u dovođenje i Iguaina i jednog velikog pojačanja u veznom redu. Pošto su i oni želeli Gomeša, pa ostali krtakih rukava, druga imena su u opticaju. Nemanja Matić je važio za kandidata broj jedan da pojača Staru damu, ali sada rastu Rakitićeve šanse. Iako Hrvat ima ogromnu otkupnu klauzulu u visni od 70.000.00 evra, Barselona ne gaji iluzije da će inkasirati toliki novac njegovom prodajom. Čak i polovina pomenute sume bi bio sjajan posao za Barsu. Juve je bio spreman da izdvoji između 20.000.000 i 30.000.000 evra za Matića, pa se pretspostavlja da će sa takvom ponudom krenuti i na Rakitića.  

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSerija APrimeraletnji prelazni rok 2016JuventusIvan RakitićItalijaEvropaAndre Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara