""
""

Gori pod Vezuvom: Napoli iz svih oružja najavio derbi sa Romom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.13. | 17:52

Sjajna Verona pokorila Bolonju i vinula se na peto mesto Serije A, Di Natale majstorijom iz slobodnjaka obezbedio bodove Udinezeu, Maksimovićev debi za Torino, neredi u Bolonji

Gazi Roma, prati je Napoli! Dan pošto su Rimljani pokorili Đuzepe Meacu, zube je pokazala četa Rafaela Beniteza, raskomadavši pod Vezuvom nesrećni Livorno, pa su Napolitanci zadržali drugo mesto na tabeli Serije A i najavio vatreni okršaj dve vodeće ekipe u narednom kolu italijanskog prvenstva.

Mada im je samopouzdanje bilo narušeno porazom u Londonu od Arsenala, Plavi nisu ostavili gostima ni gram nade, što se moglo zaključiti po efektnom startu, jer je već iz prve kontre Goran Pandev razbuktao atmosferu na tribinama. Sve dalje je išlo kao podmazano za domaćina, koji je duplirao vođstvo sjajnim pogotkom Ilnera, takođe sa distance.

Izabrane vesti

Gosti su pokušali da uzvrate, ali je bomba Emeghare uzdrmala mesto gde se spajaju prečka i stativa, imali su Paulinjo i društvo još nekoliko akcija vrednih pažnje, ali kad su propustili i ono malo šansi, stigla ih je kazna u vidu golova rezervista Kaljehona i Hamšika.

U ostalim utakmicama subotnjeg programa najubedljiviju pobedu izborila je Verona. Tim Boška Jankovića (sedeo na klupi), kome je malo ko davao šansi pred početak prvenstva, odneo je bodove sa Renato dal Ara stadiona i vinuo se na petu poziciju, a osim učinka na terenu, vredne pomena su nemile scene ispred stadiona, gde je u neredima jedan navijač uboden nožem u grudi, a drugi je zadobio udarac flašom u glavu, pa je početak susreta kasnio pola sata.

Na krilima starog lisca Antinija di Natalea Udineze drži dobar ritam na Friuliju, gde je danas oružje položio Kaljari. Popularni Toto je početkom drugog poluvremena postigao sjajan gol iz slobodnog udarca i trećim golom u isto toliko poslednjih mečeva na domaćem bunjištu ostavio ih u sredini tabele. Dušan Basta je igrao ceo meč, kao desno krilo.

A na vrhu liste strelaca Đuzepeu Rosiju iz Fjorentine prodružio se Alesio Ćerći koji je u Đenovi realizovao penal vredan preokreta, ali je Sampdorija spasila bod u završnom minutu, pogotkom Edera. U dresu Torina debitovao je bivši štoper Crvene zvezde Nikola Maksimović, koji je na terenu proveo završna tri minuta.

SERIJA A – 7. KOLO:

Parma – Sasuolo 3:1 (1:1)
/Paladino 32, Riso 70, Kasano 76 – Berardi 45pen/

Bolonja – Verona 1:4 (0:2)
/Dijamanti 52pen – Kaćatore 22, Iturbe 29, Toni 57, Žoržinjo 90+3/

Katanija – Đenova 1:1 (0:0)
/Barijentos 60 – Legrotalje 87ag/

Napoli – Livorno 4:0 (2:0)
/Pandev 4, Ilner 26, Kaljehon 54, Hamšik 83/

Sampdorija – Torino 2:2 (1:0)
/Sansone 41, Eder 90 – Imobile 66, Ćerći 76pen/

Udineze – Kaljari 2:0 (1:0)
/Danilo 33, Di Natale 73/

20:45 Juventus – Milan

20:45 Lacio – Fjorentina

Subota:
Kjevo – Atalanta 0:1 (0:1)
/Moralez 16/

Inter – Roma 0:3 (0:3)
/Toti 18, 40pen, Florenci 44/

 

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

BolonjaEvropaItalijaLivornoNapoliSampdorijaSerija ATorinoVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara