""
""

Govori srpski da te ceo Sakramento razume!

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.17. | 09:41

"Peđi je Divac pomogao da prebrodi početnu krizu. Velika je stvar kada možete progovorite na svom jeziku. Došao je trenutak da njih dvojica pomognu Bogdanu", kaže Paspalj

Ovdašnja košarkaška javnost je sa velikim ushićenjem dočekala vest o odlasku sprskog šutera Bogdana Bogdanovića u Sakramento, pa su automatski krenule priče o tome da će as Fenerbahčea u bliskoj budućnosti postati ono što je bio Predrag Stojaković u dresu Kingsa.

Izabrane vesti

Takvog je mišljenja i legendarni Žarko Paspalj, koji smatra da je mladi košarkaš u pravom trenutku odlučio da podigne stepenik u svojoj karijeri.
"Sada je pravo vreme da svoju igru podigne na viši nivo. Ima 25 godina i prošao je školu Duška Vujoševića i Željka Obradović. Sazreo je kao igrač i kao čovek, na Olimpijskim igrama u Riju je pokazao da se ne plaši snažnih američkih košarkaša. Bogdan je dobar i vredan momamak, ali u NBA ligi ne pobeđuje uvek kvalitet, već sve kockice moraju da se sklope. U svakom slučaju, ima predispozicije da uspe u NBA", rekao je Paspalj.

Velika stvar je to što iza sebe u klubu ima Divca i Stojakovića.
"Da, to je prava stvar. Izbor srdine je preduslov za uspeh. Pogledajte samo kakvu je karijeru imao Stojaković! Peđa je stigao u Sakramento, gde mu je Divac pomogao da se privikne na novu sredinu i prebrodi početnu krizu. Velika je stvar kada možete progovorite na svom jeziku. Došao je trenutak da njih dvojica pomognu Bogdanu".

Ipak, najvažnija stvar na početku NBA karijere je strpljenje.
"Tamo su svi jednaki i morate da se dokazujete iz večeri u veče. Zato Divac mora da mu pronađe pravu poziciju i da Bogdanu obezbedi prostor", zaključio je Paspalj.

(FOTO: Star Sport, MN press)


tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaPeđa StojakovićSakramento KingsVlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara