""
""

Hal u životu drži - Omar Nijase! Bornmut promašio dva penala, pa slavio u nadoknadi! King se brukao, pa dao het-trik (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.17. | 18:10

Ludnica na dnu Premijer lige, Evertonova rutina u evropskoj poteri

Ni 28. runda Premijer lige još nije kompletirana, ali već znamo da nas do kraja sezone čeka pakao u kome će pet, možda čak i šest klubova grabiti svim silama kako bi obezbedili opstanak u poslednji čas. A za to će na raspolaganju imati još tačno deset kola.

Izabrane vesti

Hal je konačno izašao iz dubioze i u direktnom okršaju davljenika nadigrao Svonsi sa 2:1, zahvaljujući fantastičnom Omaru Nijaseu!

Momak za koga je Everton platio 18.000.000 moskovskoj Lokomotivi, a onda potpuno nestao sa fudbalske mape, izrodio se u novog heroja i spasioca pokunjenih Tigrova, čiji opstanak u eliti i dalje visi o koncu. Ali, trjumf nad velikim protivnikom u borbi za opstanak i prekid serije od tri ligaške utakmice bez pobede i tek jedan osvojen bod u tom periodu vodi Hal u pravom smeru. Veliki udarac u planove Labudova imale su povrede Fernanda Ljorentea i Đordija Amata sredinom prvog dela utakmice. 

Gotovo punih 70 minuta gol je visio u vazduhu, ali onda je proradio Halov Senegalac i započeo golgeterski niz. Velike, ma ogromne zasluge kod prvog Nijaseovog gola idu na dušu Abela Ernandeza, koji je strašnim dodavanjem „iz prve“ prebacio kompletnu Svonsijevu odbranu i pronašao slobodnog Nijasea. Usledio je pobednički trk, a onda i udarac koji Lukaš Fabijanski nije mogao da sačuva.

Nisu gosti stigli ni da se oporave od šoka, a na semaforu je već pisalo - 2:0. I ovog puta je Ernandez imao malu, ali ključnu ulogu kod pogotka. Jer, ubačaj Ahmeda Elmohamadija, koji je nekoliko trenutaka ranije zamenio Lazara Markovića, skrenuo je ka Nijaseu i praktično namestio gol saigraču. Kej Si stadion je eksplodirao.

Da, ipak, finiš utakmice ne protekne bez tenzije pobrinuo se Alfi Moson golom u poslednjim trenucima utakmice. Ali, sve to bilo je dovoljno samo za malu utehu.

U ovom trenutku Hal je pretekao Midlzbro i ima 24 boda, dva viša od Lavova s Riversajda i meč više. Kristal Palas kao prvi tim u sigurnoj zoni ima 25 bodova i utakmicu manje od Hala, Svonsi je ostao na 27 bodova, koliko ima i Lester, uz meč manje.

Zato je Bornmut napravio neverovatno važan korak ka ostanku u elitnom društvu. 

Trešnjice su pokidale sve živce svojim navijačima, ali su na kraju ipak slavile rezultatom 3:2 protiv Vest Hema i to golom trostrukog Džošue Kinga neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Pravi haos, uz goleadu, viđen je na Din Kortu. Jer, Bornmut je u manje od pola časa igre uspeo čak dva puta da promaši šuteve s kreča i tako ozbiljno ugrozi celu misiju.

I upravo je Džošua King bio taj koji je u 9. minutu poslao loptu kraj desne stative, da bi već u sledećem napadu Mičel Antonio surovo kaznio i promašen jedanaesterac, ali i katastrofalnu grešku u defanzivnoj liniji Bornmuta i šutem iz okreta matirao Artura Boruca.

Međutim, King je već u 31. minutu uzvratio udarac nakon što se dobro snašao u protivničkom kaznenom prostoru, da bi nekoliko trenutaka kasnije Benik Afobe uputio početnički udarac sa penala, krajnje bezopasan po gol Darena Rendolfa.

Tek što se krenulo sa centra u drugom delu King je Afobeovo dodavanje pretvorio u hitac za preokret, da bi Andre Aju u 83. minutu zaledio navijače Bornmuta i praktično potpisao jedan bod Čekićarima.

Ali, tako nije mislio i King, koji se u smiraj utakmice našao na pravom mestu, u pravom trenutku, zakucao loptu u mrežu, kroz šumu protivničkih nogu i doveo Din Kourt do usijanja.

Everton je na Gudisonu lagano pregazio VBA sa 3:0 i istakao kandidaturu za peto mesto do kraja sezone. Mada, za tako nešto biće potrebno da Mančester junajted i Arsenal odigraju loše. Jer, već sada imaju bod, odnosno dva više, ali i po dve utakmice manje. 

Karamele su pitanje pobednika rešile već u prvom delu, kada su Kevin Miralas i Morgan Šnajderlin zakucali mrežu Drozdova, da bi u finišu i Romelu Lukaku nastavio golgeterski niz.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Sreda:

Mančester Siti - Stouk 0:0

Subota:

Bornmut - Vest Hem 3:2 (2:1)
/King 31, 48, 90 - Antonio 10, Aju 83/

Everton - VBA 3:0 (2:0)
/Miralas 39, Šnajderlin 45+1, Lukaku 82/

Hal - Svonsi 2:1 (0:0)
/Nijase 69, 78 - Moson 90+1/

Nedelja:

17.00 Liverpul - Barnli

Odloženo:

Kristal Palas - Totenhem
Midlzbro - Sanderlend
Arsenal - Lester
Sautempton - Mančester junajted
Čelsi - Votford

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džošua KingEngleskaEvertonEvropaHal sitiKevin MiraljasMičel AntonioMorgan ŠnajderlinPremijer ligaRomelu LukakuUmar NijaseVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara