"Filip Koku"
"Filip Koku"

Igrajte za Filipa Kokua: Teška bolest zaustavila trijumfalnu seriju trenera PSV-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.03.14. | 17:34

Čuveni Holanđanin će, makar do kraja sezone, napustiti kormilo kluba iz Ajndhovena pošto je morao na operaciju raka u donjem delu leđa. Najbitnije je, ipak, da bi sve trebalo da bude u redu

Filip KokuNekad se zaista ne može protiv sudbine. Taman što je Filip Koku počeo da opravdava poverenje Gusa Hindinka i pokazuje da u njemu ima trenerskog nerva opaka bolest oterala ga je sa klupe PSV-a. Čuveni holandski vezista je, naime, morao da bude podvrgnut operaciji tumora u donjem delu leđa pa se gotovo sigurno neće vraćati na svoje mesto kraj terena. Barem ne do kraja sezone.

Serija iz snova od osam uzastopnih pobeda u Erediviziji možda će i biti nastavljena, ali Filip Koku će u njoj moći da uživa samo kao navijač, a ne kao njen stvaralac.

Izabrane vesti

Najbitnije je, ipak, da će 43-godišnji strateg biti u redu.
"Izgleda da je tumor bio benigni. Filip će još nekoliko dana ostati u bolnici, ali sve je prošlo po planu. Ako oporavak bude tekao u istom maniru biće sasvim spreman za početak naredne sezone", pojasnio je tehnički direktor Filipsovaca Marsen Brands.

Ekipu će u međuvremenu voditi Kokuov pomoćnik Ernest Faber.
"Ništa se u igri neće menjati", ističe Faber i poziva ekipu da šefu u cast nastavi pobednički niz.

Hidink se, pak, neće mešati u posao sturčnog štaba.
"Gus ostaje na funkciji savetnika", kategoričan je Brands.

Jasno je, međutim, da atmosfera u svlačionici više neće biti ista. Kokuova reč se poštovala u Ajndhovenu.
"Šokirani smo. Obavestio nas je o bolesti u utorak. Bio je to prilično emotivan razgovor, jer nismo to očekivali", prenosi kapiten Stijn Šars utiske igrača.

Uveren da će ekipa Kokua učiniti ponosnim.
"Sve ono nas je samo očvrslo i osećamo još veće jedinstvo u grupi".

Misli svih zaposlenih u klubu sada su usmerene ka što bržem ozdravljenju Filipa Kokua. Iako do pre dve nedelje niko nije ni slutio na veliki problem.
"Bolove u leđima je počeo da oseća u drugoj polovini februara, ali je mislio da je u pitanju hernija. Početkom marta je saznao da je u pitanju tumor. Nama u klubu je rekao posle utakmice sa Viteseom (15. marta, prim.aut). Pre toga nam nije bilo ni na kraj pameti, jer je funkcionisao sasvim normalno. Za profesionalizam koji je pokazao zaslužuje najveće komplimente", ističe Brands.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaPSV AjndhovenHolandijaFilip KokuEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara