"sudija Bojan Nikolić"
"sudija Bojan Nikolić"

Javor traži “otkaz” za sudiju Nikolića: Perfidna krađa i atak na našu sudbinu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.16. | 12:46

Isti arbitar ove sezone je već bio na udaru niškog Radničkog, Partizana, Borca iz Čačka…

sudija Bojan NikolićBeogradski crno-beli, Nišlije, Čačani, a sada i Ivanjičani. Javor se pridružio sve brojnijoj grupi klubova koji tvrde da Bojan Nikolić nije sudija za elitni rang takmičenja. I to ne zato što ne zna, već zato što, smatraju u Ivanjici, svesno radi to što radi. Protiv Mladosti je, kategorički će prvi čovek Javora Dragomir Lazović, udario na sudbinu ivanjičkog kluba.

U otvorenom pismu javnosti Lazović je od nadležnih organa zatražio da odstrane “tumore” srpskog fudbala, pošto smatra da je sudijska trojka na čelu sa Nikolićem pokrala goste u Lučanima,
"Nakon pet godina sam odlučio da se oglasim javno iako sam svestan težine izjave koju ću dati, jer smatram da neko mora preuzeti odovornost za dobrobit našeg fudbala. Sve što govorim zasnovano je na činjenicama. Gledaoci utakmice u Lučanima prisustvovali su jednoj perfidnoj sudijskoj krađi od strane Bojana Nikolića koji je svih 90 minuta sudio kao da se igra utakmica začelja neke nižerazredne lige na livadi ispred zemljoradničke zadruge", ogorćen je Lazović, uveren da bi rezultat bio drugačiji od onih 1:1 da je Javor imao pošteno suđenje.

Izabrane vesti

Bod kojem se ne raduje niko: Mladost i Javor stvarali šanse, grmeli na sudije, ali su dali samo po jedan gol 

Ovaj put nije ulazio u detalje koji su mu najviše zasmetali. Uostalom, to što mu je najviše zasmetalo je utisak da se radi protiv sudbine Javora.
"Nije ovo samo atak na rezultat meča u Lučanima već na sudbinu kluba iz Ivanjice i svih ljudi koji su okupljeni u jednoj uredjenoj instituciji Javor Matisa. Skandalozno suđenje Bojana Nikolića ugasilo je poštene želje i ambicije našeg kluba, verovatno ćemo umesto plej ofa igrati u plej autu, što su nesagledive posledice za nas. Jedan čovek je uništio derbi između dva  sportska prijatelja i rivala i izvrgnuo podsmehu srpski fudbal, Javor Matis i na kraju sve aktere ove utakmice", kategoričan je Lazović, koji za sudijske propuste ne krivi sportske prijatelje iz Mladosti, već isključivo Bojana Nikolića.Dragomir Lazović

Doduše, delom odgovornost prebacuje i na sudijsku organizaciju od koje sada traži Nikolića skine sa liste superligaških sudija.
"Tražio sam od sudijske organizaciji uoči utakmice da odgovorno i profesionalno delegiraju sudije za ovaj meč i kada sam saznao da je reč o Bojanu Nikoliću, poučen pređašnjim iskustvom, bio sam skeptičan. Upozorio sam člana sudijske organizacije Zorana Petrovića, ispričao mu šta se dogodilo u Ivanjici, zamolio da obrate pažnju na Nikolića i naznačio da  želimo  samo pošteno suđenje. Podsetio da je taj isti sudija bio ‘delilac pravde’ na susretu Borac - Mladost gde je takođe bilo problema, ali dobio sam uveravanje da će sve biti onako kako propisi nalažu. Jasno mi je da postoje sudijske greške, jedna, dve, imali smo ih puno puta, neke  su nam korstile, druge štetile, ali to se dešava i nikada nisam želeo da komentarišem takve stvari. Ali ovo što se dogodilo u Lučanima je brutalno blaćenje sudjenja i fudbala. Zato pozivam sve institucije, sudijske organizacije, Fudbalski savez Srbije, da se Boban Nikolić po hitnom postupku skine sa liste i da tim, svetlim primerom pokažemo da naš fudbal ide u pravom smeru", istakao je Lazović.

Podsetimo, Radnički iz Niša se na Nikolića žalio posle remija sa Crvenom zvezdom u kojem je meč dočekao sa desetoricom posle neshvatljivog isključenja Lazara Rosića, Partizan je bio nezadovoljan posle poraza od Vojvodine, Stefan Babović je tada rekao da je suđenje bilo katastrofalno, dok je bivši trener Borca Milorad Kosanović tvrdio da je arbitar iz Kragujevca u susretu protiv Mladosti svesno "ciljao" pojedine igrače Zebri kako bi Čačani hendikepirani izašli na susret sa Partizanom. Na kraju je tako i bilo - Kosanović nije mogao da računa Darka Zorića, Nemanju Miletića i Miljana Jablana.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMladost LučaniJavorDragomir LazovićBojan Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara