""
""

Juventus iskoristio poklon Milana: Skudeto ostaje u Torinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.13. | 22:40

U prilično nezanimljivom derbiju jedini gol postigao Vidal sa bele tačke posle greške Abatea i Amelije

 

Izabrane vesti

U duelu dva najveća italijanska kluba, Juventus je u Torinu naneo poraz Milanu od 1:0 i praktično odbranio Skudeto. Pet kola pre kraja imaju 11 bodova više od drugoplasiranog Napolija i samo čudo može da spreči Staru damu da osvoji i 30. titulu šampiona Italije.

Večerašnji derbi aposlutno nije ispunio očekivanja, jer je bio prilično nezanimljiv i dosadan. Pobeda je bila neohodnija Milanu, pa je Alegri krenuo u meč sa tri napadača – Pacinijem, El Šaravijem i Robinjom - plus Boatengom iza njih, dok se Konte opredelio za defanzivniju i oprezniju varijantu čekaju grešku rivala.

I dočekao ju je u 56. minutu. Abate nije izbio jednu dubinsku loptu i propustio ju je ka svom golu. Na nju su krenuli golman Amelija i vezista domaćih Asamoa. Amelija je zakasnio i umesto lopte „pokupio“ Asamou, a sudija Banti opravdano pokazao na belu tačku. Arturo Vidal je preuzeo odgovornost i pogodio iz penala, čime je doneo trijumf Juventusu.

Prvo poluvreme skoro da je bila fudbalska uspavanka. Jedino vredno pomena je šut Pirla iz slobodnog udarca kada je Abijati fenomenalno intervenisao. Par minuta kasnije, Abijati se povredio i morao je da ustupi mesto Ameliji, koji se ispostavio kao tragičar Rosonera.

U drugom delu igre, Juventus je bio nešto konkretniji i imao nekoliko poluprilika preko Vučinića, Pirla i Markizija, dok je Milan najbolju šansu imao kada je Barzalji u poslednjem momentu intervenisao ispred Pacinija. U poslednjim trenucima meča je pripretio i Montolivo, ali se rezultat nije menjao.

Sada samo teorija deli Juventus od odbrane Skudeta, jer su im potrebna još četiri boda iz narednih pet kola, pa da i matematički overe titulu. Sa druge strane, Milan je i treći meč zaredom završio bez pobede i Fiorentina im je za petama u borbi za treće mesto koji vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Rosoneri imaju bod više, ali i lakši raspored... 

 

SERIJA A - 33. KOLO:

Inter – Parma 1:0 (0:0)
/Roki 81/

Napoli – Kaljari 3:2 (0:1)
/Astori 48ag, Kavani 64, Insinje 90+4 – Ibarbo 18, Sau 71/

Sijena – Kjevo 0:1 (0:1)
/Pelisije 45/

Katanija – Palermo 1:1 (0:0)
/Barientos 69 – Iličić 90+5/

Roma – Peskara 1:1 (0:1)
/Destro 51 – Karpari 14/

Bolonja – Sampdorija 1:1 (1:0)
/Đilardino 24 - Sanson 59/

Fjorentina – Torino 4:3 (3:1)
/Kuardado 8, Akvilani 16, Ljajić 33, Romulo 86 – Bareto 45, Santana 56, Ćerći 77/

Juventus – Milan 1:0 (1:0)
/Vidal 57 penal/

Subota:
Đenova – Atalanta 1:1 (1:1)
/Flores 6 – Del Groso 8/

Udineze – Lacio 1:0 (1:0)
/Di Natale 19/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Arturo VidalEvropaInjacio AbateItalijaJuventusMarko AmelijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara