"Šenturk"
"Šenturk"

Kakav gol - strašan gol! Lopta dva puta pogađala prečku, ali nije mrežu za još jedan ludi prelaz u Turskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.15. | 18:15

Samih Šenturk opet pokazao kakav je majstor...

ŠenturkTačno 104 gola u karijeri postigao je Semih Šenturk, ovaj poslednji sigurno spada među spektakularnije. Napadač Istanbul Bašakšehira, koga pamtimo po decenijskom stažu u Fenerbahčeu, prelomio je uvodni meč 31. kola turskog prvenstva u kome je njegov tim savladao Sivas - 2:1.

I to na kakav način: bivši reprezentativac Turske je u igru ušao u 77. minutu, nepinuh 120 sekundi kasnije odapeo strelu sa ivice kaznenog prostora, lopta dva puta pogodila prečku (tako što se odbila od gol linije - koliko je samo taj udarac bio snažan) i tek onda prešla crtu.

Izabrane vesti

Kladioničarskim rečnikom, domaćin je ostvario pobedu „iz dvojke u keca“, jer je Sivas od 17. minuta vodio pogotkom Esera, ali su bosanski vezista Edin Višća i Šenturk kreirali preokret koji je Bašakšehiru doneo siguran ostanak na četvrtom mestu koje vodi  Ligu Evrope, pa je pritisak sad na njegovim konkurentima, Bursi i Trabzonu.

S druge strane, u takmičarski ne toliko važnom susretu, jer oba tima ne mogu u Evropu, a davno su osiguirala opstanak, Konja je savladala Genčlerbirligi pogotkom mađarskog veziste Gabrijela Toržea. U gostujućem timu svih 90 minuta na terenu je proveo Radosav Petrović, Nemanja Tomić je sedeo na klupi, a Duško Tošić nije bio u konkurenciji.

SUPERLIG - 31. KOLO

Utorak:

Istanbul Bašakšehir - Svias 2:1 (0:1)
/Višća 60, Šenturk 79 - Eser 17/

Konja - Genčlerbirligi 1:0 (0:0)
/Torže 81/

18.45 Mersin - Galatasaraj
18.45 Kašimpaša - Balikešir
18.45 Karabuk - Eskišehir

Sreda:
15.45 Trabzon - Bursa
18.45 Fenerbahče - Erdžijespor
18.45 Gacijantep - Rize

Četvrtak:
18.45 Ahisar - Bešiktaš

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaSuper ligSivasporSamih ŠenturskKonjagenčlerbirligiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara