""
""

Kakva ludnica u Derbiju Bretanje! Lorijan je živ, buldožer iz Gane razneo Gengan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.01.17. | 22:01

Lorijan je živ, a Bretanja je bila svedok velikog preokreta u lokalnom derbiju! Ova ekipa večeras je na svom terenu savladala petoplasirani Gengan sa 3:1 u meču 20. kola nacionalnog šampionata i pobegla sa dna tabele.

Izabrane vesti

Ozbiljan borbeni karakter pokazali su domaći fudbaleri, jer su do 72. minuta gubili, ali su onda za 18 minuta dali tri gola za veliko slavlje navijača na stadionu Mustoar. I imaće narednih dana šta da natrljaju na nos komšijama.

Ništa nije “mirisalo“ na ovakav konačan ishod utakmice. Gosti su dominirali u prvom poluvremenu, a kada je u 40. minutu Janis Salibur doveo Gengan u vođstvo činolo se da će navijači Gengana kući da odu kao pokisli.

A onda je stvari u svoje ruke preuzeo napadač iz Gane, Abdul Mažid Varis. Kao buldožer je ovaj 25-godišnji momak iz Tamalea razneo u paramparčad odbranu gostiju.

On je prvo u 72. minutu izjednačio udarcem glavom, 10 minuta kasnije, doduše nije iskoristio penal, ali je odbitak u mrežu poslao Džimi Kabo i tu je već bilo jasno da bodovi ostaju u Lorijanu. Ipak, Varis se za promašaj sa bele tačke iskupio novi pogotkom u poslednjim trenucima utakmice. Sasvim dovoljno da zasluženo ponese epitet junaka večeri, a verovatno i meseca. 

Nekada veliki Nant i ove sezone mora da se grčevito bori za opstanak u elitnom francuskom fudbalskom društvu. I večeras je na tom zadatku zabeležio važnu pobedu i to na gostovanju Tuluzu - 1:0.

Ovim trijumfom Kanarinci su potvrdili da su u poslednje vreme u veoma dobroj formi, bila im je to peta pobeda u poslednjih šest utakmica ako se računa i francuski kup.

Večeras je veliku radost gostujućim navijačima doneo argentinski internacionalac Emilijano Sala pogotkom u 20. minutu, kada se odlično snašao i glavom „pokupio“ centaršut sa desnog boka.

Bivši kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov igrao je za ekipu Tuluza od 69. minuta, kada je na terenu zamenio Tongu Hameda Dumbiju.

Samo za nijansu bolje od Nanta ove sezone na tabeli stoji Nansi, ali je i ova ekipa večeras upisala važan trijumf na svom terenu. Tako tipično za francusku Ligu 1, radi se o minimalnoj pobedi od 1:0, a žrtva je bila Bastija, direktan konkurent u borbi za opstanak.

Pitanje pobednika rešio je Isijar Dija, senegalski reprezentativac, koji je u 59. minutu pobegao iza leđa protivničke odbrane i sjajno se snašao pred golom korzikanske ekipe.

Zanimljivo, i ekipa Nansija u poslednje vreme zaista igra veoma dobro, a ovo joj je bila sedma utakmica zaredom u svim takmičenjima bez poraza, a peti trijumf u tom niz. 

LIGA 1 - 20. KOLO

Petak:
Lil - Sent Etjen 1:1 (0:1)
/De Previj 71 - Hamuma 17/

Subota:
Ren - PSŽ 0:1 (0:0)
/Draksler 39/

Nansi - Bastija 1:0 (0:0)
/Dija 59/

Lorijan - Gengan 3:1 (0:1)
/Varis 72, 90, Kabo 82 - Salibbur 40/

Monpelje - Dižon 1:1 (0:1)
/Rusijin 87 - Tavares 27/

Tuluz - Nant 0:1 (0:1)
/Sala 20/

Anže - Bordo 1:1 (1:1)
/Traore 14 - Santamarija 28ag/

Nedelja
15.00: Nica - Mec
17.00: Kaen - Olimpik Lion
21.00: Marselj - Monako

(FOTO: Youtube printscreen)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara