Kakva najava derbi vikenda! Strašni Juve, moćni Napoli i konačno Roma (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.09.18. | 22:47

Ima da sve pršti u subotu

Bolju najavu derbi vikenda u Seriji A nismo mogli da dobijemo! Glavni favorit (Juventus) i njegov najveći izazivač (Napoli) su laganim pobedama potvrdili sjajnu formu i u dobrom raspoloženju dočekuju međusobni okršaj u Torinu naredne subote. A istog dana se u derbiju Dela Kapitale sastaju Lacio i Roma koja je konačno proigrala i makar malo rasterala skepsu kod svojih navijača uoči okršaja sa gradskim rivalom.

Juventus je nastavio teror na Čizmi. Nova žrtva je Inzagijeva Bolonja koja posle pobede nad Romom nije imala šansi za novu senzaciju. Juve je slavio sa rutinskih 2:0, iako Alegri nije izveo najjači tim i želeo je da odmori  Aleksa Sandra, Bernardeskija, Mandžukića, Džana, Kjelinija, Ščensnog...

Izabrane vesti

Kristijano Ronaldo je prekinuo mini golgetersku seriju ali je makar upisao asistenciju. A benefit za Juve je što je i Paulo Dibala iskoristio pruženu šansu i postigao prvenac u sezoni. Sve je bilo gotovo za 15-ak minuta... Dibala je na srećan način načeo goste, a Matuidi ih dotukao posle asistencije Ronalda. Do kraja je Bolonja mogla da bude srećna što nije primila još koji gol...

Razloga za optimizam imaju i Napolitanci. Anćelotijeva četa je pružila još jednu ubedljivu partiju (2:0), a Parma se na San Paolu držala tek četiri minuta. Preporođeni Lorenco Insinje od kojeg Anćeloti pravi klasičnu „desetku“ je nastavio sa sjajnim partijama i načeo goste posle akcije Fabijena Ruiza i Milika koji se polako budi. Anćeloti u njemu dobija „devetku“ koja mu je neophodna. Večeras je bio fantastičan! Usledila je gomila šansi za Napolitance, zicer Zjelinskog, pa stativa Insinjea... Kao što je počelo prvo, tako je i drugo poluvreme – golom Napolija. Mat u tri poteza! Maksimović do Insinjea, ovaj do Milika, a Poljak topovski pod prečku! Na kraju je dao još jedan pošto je sa druge stative pomogao Verdiju da mu se neprecizan šut računa kao asistencija.

A konačno je proradila i Roma! Vučica je na krilima fantastičnog Džengiza Undera deklasirala Frozinone 4:0 i podigla samopouzdanje pred derbi. Turčin je bio nezaustavljiv večeras! Već u drugom minutu je postigao fenomenalan gol posle solo prodora. Potom nova majstorija havijera Pastorea, pa na kraju asistencija Undera za El Šaravija i ubedljivih 3:0 u 35. minutu. Do kraja je Roma spustila gas i čuvala se za derbi, a tačku je stavio Aleksandar Kolarov golom u finišu meča. 

A poljsko čudo Kšištof Pjatek nastavlja da šokira Italiju. Dao ga je i večeras. Šest golova na prvih pet mečeva u Seriji A?! Deset golova na šest utakmica ako se računa i Kup Italije. Dečko je neverovatan! Đenova je zahvaljujući njemu i veteranu Pandevu savladala Kjevo 2:0 i ostavila ga u minusu. 

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Inter - Fjorentina 2:1 (1:0)
/Ikardi 45, D'Ambrozio 77 - Škrinijar 53 ag/

Sreda

Udineze - Lacio 1:2 (0:0)
/Najtink 80 - Aćerbi 61, Korea 66/

Napoli - Parma 3:0 (1:0)
/Insinje 4, Milik 47, 84/

Juventus - Bolonja 2:0 (2:0)
/Dibala 11, Matuidi 16/

Đenova - Kjevo 2:0 (1:0)
/Pjatek 42, Pandev 54/

Atalanta - Torino 0:0

Kaljari - Sampdorija 0:0

Roma - Frozinone 4:0 (3:0)
/Under 2, Pastore 28, El Šaravi 35, Kolarov 87/

Četvrtak
19.00: (2,70) SPAL (3,10) Sasuolo (2,75)
21.00: (5,20) Empoli (3,70) Milan (1,70)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Arkadijuš MilikKšištof PjontekArkadijus MilikLorenco InsinjeDžengiz UnderAleksandar KolarovHavijer Pastore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara